De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vannacht 4 vissen overleden

103 berichten • Pagina 9 van 11

#81

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi erick.
vissen kopen op de beurs! tja daar heb ik wel een duidelijke mening over, NIET DOEN!... maar dat is mijn mening.
en als jij daar een paar super gezonde visjes ziet, ach ja wie ben ik om te zeggen dat je dat beter niet kan doen.
zelf vind ik het gewoon zielig voor die vissen om heel de dag in zo'n zakje te zitten waarin juist de temp niet constant is en meschien ook niet goed warm wordt gehouden(zeer gevoelig voor ziektes).
vervolgens kom je thuis (uitgaande dat je na het kopen ook gelijk naar huis gaat en niet nog effe gaat struinen over de beurs, wat vele wel doen)
en dan is de temp zodaning gezakt dat ze of al in coma of dood zijn.
en al zouden ze nog leven dan is het maar de vraag of door de klap geen ziekte uitbarting in je aquarium komt, en ook de andere vissen besmetten.
plus ook al vertrouw jij de handelaar dan op dat moment wel en heeft hij messchien wel een goeie naam, dan nog weet jij niet wat de omstandigheden zijn geweest in de winkel tijdens het inpakken en messchien heeft hij toevalig dik in de file gestaan gek gezegd, messchien heeft hij wel een ziekte uitbraak gehad in zijn winkel en heeft die vis wat opgelopen en uit het in jou bak tot gaos.
erick het is bij mij allemaal "messchien" omdat ik er op tegen ben voor het welzijn van de vissen, maar er zijn ook mensen die zeggen nog nooit problemen gehad te hebben en blij zijn dat ze de vissen op de beurs hebben gekocht
als je al wat koop dan zou ik als ik jou was eerst de vissen in quarantaine zetten om te kijken of alles goed en oke is.
maar let op! erick, als je wat gekocht heb dan gelijk zo snel mogenlijk naar huis voor het welzijn van de beestjes.
verder begrijp ik wel dat je wat in je bak wil hebben, maar loop dan naar een vertrouwd adresje. en dan hoef je geen drie weken te wachten, en dan weet jij dat wat je gekocht heb dat het ook goed is en wat je voor je centen heb gekregen!
grtjes


#82

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Ik was er al bang voor. Het viel mij de laatste keer al op dat de meeste regenboogvissen al helemaal geen kleur meer hadden en dat betekent meestal zware stress.

#83

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Idd stress en dus een gevoelige sluimhuid. 1+1=ziekte of de dood als je thuis kom.

#84

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. Algenalarm. Ruit, kienhout en nepsteen. Kan dat door de plantenvoeding komen? Of verlichting? ( 2 ledbalken : 1 kleur brand 12 uur, 1 witte Brand 9 uur). Of zeg jij het maar


#85

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Om te achterhalen waardoor het algen probleem is ontstaan moeten we precies weten om welke alg soort we het hebben. elke soort verteeld zijn eigen verhaal waardoor hij is onstaan.

- draadalg
- baardalg
- blauwalg
- stipalg
- kiezelwieren
- zweefalg

beter nog om effe een paar foto's te maken en op deze site te zetten onder het kopje foto. op die manier kan ik effe meekijken om te zien over welke alg we het precies hebben voordat we verkeerd gaan behandelen, want dat moeten we niet hebben.

#86

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Ben nog aan het rijden. Doe ik vanavond ff.

#87

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. Foto's staan erop

nog ff getest:
PH 7.0
KH 5.0
GH 8
PO4 0
NO3 0

#88

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Overigens die ph test doe ik morgen bij daglicht nog over, want het is een twijfelaartje (7 of 7,5). Is dus hetzelfde als genoeg of te weinig CO2

#89

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Erick zou jij ook gelijk je fe kunnen testen en door geven. En idd je geef het antwoord zelf al, die ph maakt net het verschil tussen veelste weinig tot toch nog net te weinig co2. Want op je ruit zit stipalg ( te weinig co2 ). Die groene alg op je stenen zegt het zelfde als die stipalg maar dat dan wel in combinatie met teweinig of geen goeie watercirculatie die over de bodem en door de stengels van je planten moet stromen( en dan bedoel ik geen rivier stroming,maar dat de plantjes zegt maar dansen in je aquarium),en als ik dan effe een blik op je planten werp dan zie ik dat het dus idd klopt want ze hebben het niet fijn in je aquarium en daarom die fe test. En jij geef ook profito, maar geef je dit alleen volgens de gebruiksaanwijzing 1x in de week.verder zijn je waardes perfect. Heb je trouwens al wel die phosvec er uit gehaald want anders krijg je planten te weinig fosfaat wat je niet kan meten.
dus effe de fe test en de juiste ph waarde en hoe constant is de fe waarde in een week. M.v.Grtjes


#90

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Oh ja wacht....ik vergeet iets. Je vroeg ook over je lichturen. Die zou ik effe terug schroeven met ongeveer 4uur. Want je planten zijn niet in staat om al je lichturen om te zetten tot fotosynthese in combinatie met onvoldoende co2 en waarschijnlijk ook plantenvoeding.
moch je fe test te laag zijn, dan aub niet gelijk dit aanvullen want dat neem je alg meteen op als voeding.
Eerst op zoek naar de echte oorzaak en dit verbeteren dan zullen je planten het beter gaan doen en als gevolg dat de alg niet meer terug komt.

Steun ons op social media