De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vannacht 4 vissen overleden

103 berichten • Pagina 6 van 11

#51

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Vakantie? Ik ben tankwagenchauffeur ;)


#52

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. Heb jij nog een snelle oplossing tegen (bruine) algen?

#53

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Waar zit het precies op. en vormt het een plaag? het heet kiezelwieren ook wel bruinalg. het onstaat door dat er in het kraanwater en je bak een hoog silicaat gehalte zit ook wel sio2 genaamd,gaat er al een lichje branden?.-) .
De beste en snelste oplossing is het eerst verwijderen met de hand of alg ruitmagneet of met een grove filterspons van de ruiten en bodem afzuigen en als het op je het grind of zand zit dat dan schoonspoelen onder de kraan. het kan verder geen kwaad maar het is vooral niet sierlijk om te zien.nu dat je het heb zal je het in de toekomst gaan herkenen bij andere hobbyisten.
het heeft met de rijping van je bak te maken, er zijn dan nog te weinig micro-organismen aanwezig en gaat/blijf dus met de tijd van zelf weg. iedereen die net een aquarium opstart krijgt daarmee te maken. tenzij je zorgt dat je fosfaat gehalte onder de 0,02 en lager houd en dus niet meer meetbaar,wand het heeft namelijk fosfaat nodig om te groeien. vandaar dat ik op jou andere onderwerp op deze site(fosfaat) jou adviezerde om de phosvec er in te laten tot fosfaat niet meer meet baar is. en het mooie is dat die silicatex die gehaald heb ook fosfaat verwijderd net als een osmose aparaat en dus theoretisch de fosfaat ook in toom blijft houden. tenzij je de boel laat rotte in je bak en je het voer laat liggen en de bodem niet meer afzuigd tot dat er weer fosfaat in je bak zit, maar daar gaan we niet van uit.
Hoedan ook moet je wel onthouden dat jr hoe dan ook niet die filter met silicatex in je aquarium laten hangen want dan daalt je kh inwens naar de 1kh en dat is niet goed boor je vissen, gevaarlijk spul voor in je aquarium als je nuet oplet!. ben je al in buitenland.

#54

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. Ik was vandaag thuis en ik zag lichte aanslag tegen de ruit, wat dus groene alg bleek te zijn. En op de bladeren zie ik bruine plekken. Die filter met silicatex en de lavastenen komen morgen binnen. Mijn ritje naar Polen ging niet door, dus ik kan jou deze week nog lekkah ff stalken. Maar weer bedankt voor de tips.


#55

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Oh oke.
een beetje alg hier en daar is niet erg. Zolang het geen plaag gaat worden want dan is er wat mis. De meest geweldige stabiele aquarium van se wereld heeft ook alg, het zegt juist namelijk iets over de gezondheid waar de aquarium in verkeerd. Het is zelfs dat een lang goed draaiende aquarium heel af en toe een tijdelijke slakken plaagje heeft dat vaak na een week of twee weer met behulp van een paar slak etende slakken weer opgelost word. Alleen een aquarium die vol maar ook echt vol met planten staat en een paar kleine visjes bevat heeft daar geen last van. Ik noem zo bak een steriele bak. Grtjes

#56

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald daar ben ik weer. Stel dat ik idd tevreden ben na het filteren. Moet ik dan gelijk 50% verversen of krijgt het bactosysteem dan te veel schoppen?

#57

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Ik zou als er geen aanleiding is om een 50% waterverversing uit te voeren, "zoals een nh4,no2,po4 of fe piek, waaraan de vissen kunnen overlijden of algen kunnen overwoekeren" dat dan idd niet te doen,juist omdat je pas net die bacterien heb toegevoegd.
je bereikt meer met en wekelijkse onderhoud doormiddel van een wekelijkse waterverversing van 10%,in jou geval is dat dan afgerond 20ltr. en dan gelijk je bodem stofzuigen en je voorfilter uitspoelen. en als je er geen voorfilter op heb zitten, dan je wittewatten in je filter uitspoelen en of vervangen. maar let op! wel zo snel mogenlijk de filter weer aanzetten.

en wat je vooral MOET doen is 1x in de maand samen met je wekelijkse waterverversing de filter mandjes uit de filter halen en dan de sponsen in de filterhuis uitspoelen, het bakje waar de lavasteendjes inzitten die dompel je alleen effe onder zodat het overtollige vuil/mulm er van komt. vervolgens gooi je dat water weg en vul je de filterhuis weer met aquariumwater uit je aquarium(want daar zit ook weer bacteriƫn in).
doe de mandjes en sponsen samen met de uitgespoelde wittewatten (of vervangen) weer terug en zet de filter weer aan.
maar dat wel graag wel binnen een uur ivm het welzijn van de bacterien.
en ik weet niet of je ook vloeibare plantenvoeding gebruikt maar dan dit ook gelijk aanvullen in aquarium zodat de planten in top conditie blijven en algen geen kans krijgen om te overwoekeren.
heb je wat aan deze info.
grtjes

#58

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. De ballen zijn eruit, de lavasteentjes zitten erin. Ben nu aan het brouwen met silicat-ex (ca 30liter). dus misschien ben ik op de goude weg.

#59

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Het is de goude weg richting stabiele waardes, en ik blijf je erbij helpen. Weet jij al de waterwaardes die je in je aquarium wil bereiken voor je visjes.


#60

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. De waterwaarden zijn (volgens mij) meer van belang voor mijn planten. Voor de vissen zijn ze volgens mij al acceptabel (Vuurstaartladeo / clownbotia / puperkoppen / kardinaaltjes). Of praat ik nu erg raar? Oh ja, als ik klaar ben met dat waterbrouwsel is het nogal aan de koele kant. Moet ik dat met warm water mengen of de eneco spekken (element erin)? Ik schreef purperkoppen, ik bedoelde dat de middenlaag in ieder geval door iets uit dat genre gevuld gaat worden. Of dat nu barbelen of regeboogvissen gaan worden weet ik nog niet.

Steun ons op social media