De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vannacht 4 vissen overleden

103 berichten • Pagina 11 van 11

#101

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Jij woont op de staart? Ik weet 1 ding de evt viezigheid in de dordtse lucht komt voor 99% niet van de dordtse industrie, meestal is dat moerdijk of nog verder weg. Jouw voorfiltermanier vind ik wel ok, maar thuis zit er eentje de hele week tegen die emmer aan te kijken. Dus vandaar dat ik een beetje op zoek ben naar alternatieven die mij ook bevallen. Silicaatvrij lukt overigens niet, na een week filteren zit ie op het randje. Misschien dat ik een plekje in de schuur ga maken en de filteruitstroom verplaatst, zodat het oppervlak beweegt en dus minder makkelijk bevriest.


#102

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Ha Harald. We zijn inmiddels een paar weken verder. En ik heb eindelijk mijn bio-C02 de deur uitgedaan. Van de week is mijn set vanuit Duitsland binnengekomen (scheelt maar 150 euro) en vandaag geinstalleerd. Mijn maar ff een beetje peenvogelen met de afstelling. Ik heb heb er wel zo'n continuetest inhangen van Dennerle.

#103

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi erick.
dennerle heeft een vuistregel voor het vaststellen van je aantal minimaal bellen per minuut waarmee je begint.
dat is je aantal liter aquariumwater x je kh ÷ 50. voorbeeld: aquarium 180 liter karbonaathardheid 5 kh, dus 180x5÷50= 18 bellen per minuut.
vervolgens kijk je de volgende dag naar de continuetest of er 20mg/L co2 aanwezig is.
zo niet dan verhoog je het aantal bellen, maar let op! doe dit langzaam over meerdere dagen verdeeld,verhogen.
je begrijp ook natuurlijk wel hoe meer planten hoe meer co2 er gevraagt wordt, dus die minimaal 18 bellen geld dan ook voor een aquarium met 1 of 2 planten.
vaak wordt er ook door aquariumwinkels als advies 1 bel per seconde geadviseerd. maar dat geld alleen voor een vol planten aquarium, want denk maar na 60 bellen per minuut terwijl er meschien maar twee planten in staan dat er dan een gevaarlijke hooge co2 gehalte in je bak onstaat.
grtjes

Steun ons op social media