Visziekten

Visziekten

Helaas treden ook bij vissen van tijd tot tijd ziektes op. Herkennen en het kunnen genezen van ziekten en aandoeningen is belangrijk.

Boek met inkijk exemplaar

Visziekten

Ziekten en aandoeningen van vissen in vijvers en aquaria

Dit boek is rijk geïllustreerd met zowel fotos als gedetailleerde tekeningen. Het is bestemd voor dierenarts, hobbyist en viskweker.

Kortom een boek voor elke visliefhebber, want helaas treden ook bij vissen van tijd tot tijd ziektes op. Omdat niet alleen het kunnen herkennen van een ziekte, maar ook het kunnen genezen ervan belangrijk is gaat het boek in op de klinische diagnostiek en de therapie.

In de inhoud staan dan ook niet alleen hoofdstukken als protozoaire ectoparasieten, protozoaire bloedparasieten, sporozoa, virusziekten, uitwendige schimmelziekten, stikstofembolie, zwemblaasaandoeningen, bacteriële ziekten, metazo'n (meercelligen), ringwormen en geleedpotigen, symptomen vermeld, maar ook de waarschijnlijke diagnoses en therapieën met verwijzing naar de betreffende paginas.

Mede door de verklarende woordenlijst is het een zeer handzaam boek, waar ook voor beginners op het gebied van aquaria veel eer mee valt te behalen.

Het boek is geschreven door Nico Kool, jarenlang laborant bij de afdeling visziekte van de faculteit diergeneeskunde te Utrecht.

BOEK BESTELLEN

Auteur:
Uitgeverij: Welzo Media Productions B.V.
Uitgave: 1e druk
Uitgave datum: Januari 2007
Taal: Nederlands
Fysieke vorm: Paperback
Soort: Met illustraties
Pagina's: 64
Hoogte: 212
Breedte: 150
Dikte: 7
Gewicht: 203 gram
ISBN10: 9058212572
ISBN13: 9789058212573

Steun ons op social media