Tropische aquarium boeken

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Aquariumplanten van A-Z

Aquariumplanten van A-Z

Voor iedere aquariaan met plantenaquarium een onmisbare bron van informatie. Vooral voor beginnende aquarist om een goede start te maken.

Met dit boek bij de hand kan je geen miskopen doen tijdens het uitzoeken van planten voor in aquarium. Door de juiste keuze aan planten te maken betaald dit boek zich vanzelf terug.


Waarom is de aquariumvis zoals hij is?

Waarom is de aquariumvis zoals hij is?

Dit boek heeft uiterst fascinerende informatie over het waarom van uiterlijk en gedrag van aquariumvissen. Het gaat hier niet om het inrichten van aquaria, welke geschikte vissoorten zoals vele boeken al hebben beschreven. Dit boek gaat dieper in op het gedrag en waar het uiterlijk van aquariumvissen zijn zoals ze zijn. Precies zoals de titel van dit boek netjes aangeeft. Waarom is De aquariumvis zoals hij is.


Basisboek aquarium houden

Basisboek aquarium houden

De vissen in aquarium, technieken, inrichting, waterkwaliteit en houden verzorgen van vissen komen aan de orde. Met korte beschrijvingen van de meest belangrijkste aquariumvissen. Het is een instructieboek wat gekenmerkt is door een logische en overzichtelijke lay-out. Gebruik van brede marge, kaders en kantlijnen komen de leesbaarheid ten goede. Kleurenfoto's en tekeningen van goede kwaliteit ondersteunen de teksten.


Praktische aquariumwijzer

Praktische aquariumwijzer

Dit boekje helpt u op weg in de wereld van aquaria. Het boekje bevat praktische tips over voeding, verzorging, aanschaf, huisvesting, voortplanting, gezondheid en nog veel meer. Een aquarium is bedoeld als rustpunt in een omgeving en het is dan ook de bedoeling dat u er volop van kunt genieten.

Ab Ras, de auteur van dit aquariumboekje is ruim 30 jaar actief op het gebied van aquarium.


Aquariumboek Cichliden - Tirion Natuur

Aquariumboek Cichliden - Tirion Natuur

De Cichliden (Cichlidae) vormen een vissenfamilie die in de orde van de baarsachtigen valt. Het boek gaat over de Cichliden herkomst, verzorging, gedrag en kweek van deze tropische zoetwatervissen uit Afrika en Zuid-Amerika.

De verzorging en de kweek staan in het Cichlidenboek voorop. Cichliden is een goed boek als naslagwerk voor aquarianen.


Droomhuizen voor Vissen

Droomhuizen voor Vissen

Originele ontwerpen voor stijlvolle aquariums. Handleiding in woord en beeld voor het bouwen van 31 verschillende ontwerpen voor de inrichting van een tropisch aquarium in de huiskamer. Uw aquarium is niet alleen een woonomgeving voor uw vissen, het is een hoogst persoonlijk kunstwerk.


Aquarium houden

Aquarium houden

De fonkelende kleurenpracht van vissen, hun boeiende gedrag dat zo gemakkelijk te zien is - allemaal goede redenen om een aquarium aan te schaffen. Dit boek behandelt de belangrijke informatie over aanschaf, bouw en inrichting van een aquarium waarin vissen en planten zich thuis voelen. Aquariumexpert Peter Beck geeft antwoord op de noodzakelijke vragen die betrekking hebben op de juiste verzorging, planten, makkelijk te houden vissen, voedsel en het voorkomen van ziekten.


Het aquarium

Het aquarium

De serie Dier & Gezondheid is helder van opzet door haar vragen en antwoorden. En door de tips vind je makkelijk de oplossing voor een probleem, waardoor je met plezier voor je huisdier kunt zorgen. Een mooi ingericht aquarium is een lust voor het oog. In dit boekje lees je alles over de juiste aquariumbak, over de verzorging van aquariumplanten en hoe je de vissen gezond kunt houden.
Steun ons op social media