Menu visaquarium
visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers
Slakken in aquarium worden al snel als slakkenprobleem aangezien. Slakken zijn ook nuttig en kunnen je helpen de aquariumtank schoon te houden.
De meeste slakken komen zonder dat de aquariaan er iets heeft voor moeten doen in zijn aquarium terecht. Meestal door slakkeneitjes aan nieuwe planten of via levendvoer.
Zolang het aantal binnen de perken blijft is het geen probleem en kunnen ze zeer nuttig werk verrichten.
Slakken in aquarium worden snel aangezien als probleem. Er zijn liefhebbers die snel in paniek raken bij het zien van een tiental slakken. Slakken in aquarium kunnen toch zeer nuttig zijn. Het zijn opruimers die afval, afgestorven plantendelen en algen opruimen. Aan aquariumslakken kan je ook goed zien of de waterkwaliteit inöorde is. Een aquariumslak is beweeglijk als de waterkwaliteit goed is.
De populatie van slakken moet je wel klein zien te houden. Overbevolking van hen moet worden voorkomen, want anders raakt hun voedsel op en beginnen ze aan planten te zitten. Wanneer er teveel slakken komen kan je deze het best biologisch bestrijden, door bijvoorbeeld een slakkenval of met de hand verwijderen. Vermijd chemische middelen zoveel mogelijk, het verdelgd niet alleen slakken! Met chemische middelen verstoor je ook het natuurlijke / biologisch evenwicht in de aquariumtank. Aquariumplanten kunnen daar slecht tegen. Er zal stilstand in plantengroei ontstaan. Planten hebben maanden nodig om te herstellen. Slakken die door chemische middelen doodgaan, zullen het water belasten.
Het is beter om met de hand of slakkenval ze te verwijderen. Er zijn ook slaketende vissen, maar die zijn af te raden omdat de meeste niet goed samen gaan bij andere vissoorten. De Anatome Helena is een slakkeneter. Deze slaketende slak kan ingezet worden om de slakkenpopulatie klein te houden. Anatome Helena kan de slakken populatie vrij snel terugdringen. De slakkeneter lust puntslakken en torenslakken. Wat ook goed helpt is om ze tijdens waterververen te verwijderen. Alvorens de aquariumverlichting aan gaat moet je dan het waterverversen. Veel slakken zitten aan de ruit als het donker is. Tijdens waterverversen kan je de aquariumslakken aan de ruit met slang aanzuigen. Hiermee zal je doeltreffend de populatie van de slakken verminderen.
Aanbevolen pagina's
Pagina waardering
Aquarianen
Arno de winter:
Hallo, Ik heb nu sinds ongeveer 4 weken een 60liter aquarium En heb sinds 2 weken vissen en zou graag wat nieuwe vissen …
Nieuwe vissen
Arno de winter:
Hallo, Ik heb nu sinds ongeveer 4 weken een aquarium en heb sinds 2 weken vissen en dat ging een paar dagen goed en had …
Groene gloed
Rob:
Hallo ik heb 2 vragen in mijn grote aquarium heb ik na watermeting sinds ca 4 weken een hoog nitraat ca 20. Geen idee …
Nitraat en fosfaat
Visziekten
Aquarium visziekten
Boek over ziekten en aandoeningen van vissen in vijvers en aquaria.
Aquariumplanten
Aquariumplanten van A-Z
Boek over tropische zoetwater aquariumplanten. Een onmisbare bron van informatie met 200 soorten waterplanten voor tropische aquaria.
Mijn dierenwinkel
Adblocker gedetecteerd
Wij zien dat u een Adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op onze site. Dit vinden wij jammer, want mede dankzij de advertenties is de site visaquarium.nl gratis toegankelijk.
Plaats visaquarium.nl in de Whitelist van uw Adblocker als u verder wilt gaan.