Aquariumboek Cichliden - Tirion Natuur

Aquariumboek Cichliden - Tirion Natuur

Aquariumboek Cichliden. Dit Cichlidenboek gaat over de cichlidenvis zijn herkomst, inrichting, verzorging, gedrag en kweek van deze tropische zoetwatervissen.

Boek met inkijk exemplaar

Aquariumboek Cichliden - Tirion Natuur

De Cichliden (Cichlidae) vormen een vissenfamilie die in de orde van de baarsachtigen valt. Het boek gaat over de Cichliden herkomst, verzorging, gedrag en kweek van deze tropische zoetwatervissen uit Afrika en Zuid-Amerika.

Clause Schaefer behandelt in het aquariumboek Cichliden die in de handel regelmatig worden aangeboden. De Cichlidenvis behoort tot de geliefde aquariumvis vanwege zijn mooie gedrag en opvallend fraaie kleuren variƤties. Over het algemeen kan gesteld worden dat cichliden het best tot hun recht komen in speciaalaquaria (uitgezonderd een groot aantal dwergsoorten). Claus Schaefer beschrijft in het Cichliden boek de inrichting. Aquaria: voor cichiden tilt het Malawi- en Tanganvikameer, Victoriameer, West-Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika (ook voor dwergcichliden).

Wat is de beste keuze van medebewoners. Welke soorten kan je bij cichlidenvissen houden? Welke barbelen, meervallen of karperzalmen zijn geschikt? Maar ook de volgende punten worden in dit Cichlidenboek behandelt:

  • Verzorgingseisen
  • Territoriumgedrag
  • VoortplantingsstrategieĆ«n en kweek
  • Voedsel
  • Visziekten
  • Watereigenschappen
  • Medebewoners
  • Planten

De verzorging en de kweek staan in het Cichlidenboek voorop. Cichliden is een goed boek als naslagwerk voor aquarianen.

Het boek 'Cichliden' is geschreven door Schaefer Claus, geillustreerd door Schadwinkel S. en vertaald door Heukels P. Cichliden is in 1999 uitgegeven door Tirion Natuur als Hardback. Deze uitgave is druk 1 en onderdeel van reeks 'Tirion natuur'. Dit aquariumboek bevat illustraties en heeft 95 pagina's.

BOEK BESTELLEN

Auteur:
Co-auteur: P. Heukels
Uitgeverij: Tirion natuur
Uitgave: 1e druk
Uitgave datum: September 1999
Taal: Nederlands
Fysieke vorm: Hardcover
Soort: Met illustraties
Pagina's: 95
Hoogte: 240
Breedte: 238
Dikte: 169 mm
Gewicht: 381 gram
ISBN10: 9052103607
ISBN13: 9789052103600

Steun ons op social media