Waarom is de aquariumvis zoals hij is?

Waarom is de aquariumvis zoals hij is?

Dit boek gaat dieper in op de natuurlijke gedrag en waar het uiterlijk van aquariumvissen zijn zoals ze zijn. Hoe bepaalde gedragingen zijn ontstaan.

Boek met inkijk exemplaar

Waarom is de aquariumvis zoals hij is?

Dit boek heeft uiterst fascinerende informatie over het waarom van uiterlijk en gedrag van aquariumvissen. Het gaat hier niet om het inrichten van aquaria, welke geschikte vissoorten zoals vele boeken al hebben beschreven. Dit boek gaat dieper in op het gedrag en waar het uiterlijk van aquariumvissen zijn zoals ze zijn. Precies zoals de titel van dit boek netjes aangeeft. Waarom is De aquariumvis zoals hij is.

De vissen in aquarium hebben een bepaald gedrag. Hoe zijn deze bepaalde gedragingen ontstaan. Hoe komt het, dat bepaalde vissoorten zo'n specifiek uiterlijk hebben.

De unieke invalshoek maakt dit een bijzonder boek voor aquarium liefhebbers en geĆÆnteresseerden. Een boek voor aquarianen die zich wil verdiepen in zijn aquariumhobby. Het laat zien wat de achterliggende natuurlijke factoren zijn die vissen maken zoals ze zijn. Een uitgave die verrijking biedt voor elke aquariumhouder.

Een informatief naslagwerk met aandacht over de leefomstandigheden en gedrag van tropische zoetwatervissen in wild. Auteur en visbioloog, gedragsonderzoeker deelt zijn kennis zodat een optimale situatie voor vissen in het aquarium kan gecreƫerd worden.

  • Leefomstandigheden
  • Communicatiemiddelen
  • Leervermogen (uiterst onderschat)
  • Dagindelingen
  • Voedsel zoeken
  • Overleven
  • Territorium
  • Voortplanting

De nazorg van karperachtigen, guppy, killivissen, meervallen soorten, ect. komen allemaal aan de orde.

Het boek is niet geschikt voor startende aquariumhouder die opzoek is naar informatie over vissen die hij/zij wil gaan aanschaffen. Deze uitgave is meer bedoeld voor aquariumhouders die meer willen weten van het natuurlijke gedrag van de vissen. De kennis over vissoorten is een pre.

BOEK BESTELLEN

Auteur:
Co-auteur: Eveline Deul
Co-auteur: Gerlof Abels
Uitgeverij: Tirion natuur
Uitgave: 1e druk
Uitgave datum: Oktober 2008
Taal: Nederlands
Fysieke vorm: Hardcover
Soort: Met illustraties
Pagina's: 208
Hoogte: 220
Breedte: 180
Dikte: 20
Gewicht: 670 gram
ISBN10: 9052107238
ISBN13: 9789052107233

Steun ons op social media