De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vraagje

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Annemiek Vandenhove

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo
Wij hebben sinds kort een aquarium (40l) en 4 sluierstaartjes. Er zit een filter op de aquarium en kiezeltjes op de bodem, een plantje wat flink schiet en een een zuurstofslangetje. De vissen leken zich prima op hun gemak te voelen.
Sinds enkele dagen zien we een bruinige aanslag tegen het glas komen en nu beginnen sommige vissen zwarte vlekjes te krijgen.
Heeft iemand een idee wat dit is en wat ik hieraan kan doen. Ik heb hier geen verdere ervaring mee maar hoop de diertjes wel een beter leven te geven hier dan in zo'n bak in de dierenwinkel.
Groetjes en alvast heel erg bedankt voor enige reactie hierop!


#2

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Hoi Annemiek.
Is t n nieuwe bak en n nieuwe plant?
Heb je ook n thermostaat in de bak?

Groetjes, Anja.

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik denk dat het twee verschillende problemen zijn. Dat met die zwarte vlekjes op je vissen is mij helaas onbekend.

Maar heb je de waterwaardes al eens getest? Als het water optimaal is, los je vaak al veel problemen op.

De pH kH Nitriet, ect.. zijn belangrijke waterwaardes in een aquarium. Deze waterwaardes kan je testen of laten doen bij een aquariumzaak. Het is echter aan te raden om dit zelf te testen, want mocht er iets zijn, dan weet je hoe het moet en heb je de spullen ervoor in huis.

Informatie over waterwaardes: Aquarium waterwaardes

Bruine aanslag op ruit. Dat komt vaker voor bij startend aquarium. Als het gaat om een begin aquarium, dan moet je meer geduld hebben. Het gaat namelijk vanzelf weg. Het verdwijnt wanneer je aquarium beter ingrijpt.

Zorg dat je filtersysteem met goed filtermateriaal volgepropt zit. Lees het tweede bericht ook eens door op de volgende pagina: Helder water

Steun ons op social media