De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vol aquarium

15 berichten • Pagina 1 van 2

#1

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Heb een groot aquarium 160 l met veel planten en een sierboot erin,nu gaan de vissen achtermekaar dood? is dat de oorzaak? graag reactie gr.anthonius


#2

Door:
Henk

Berichten:
17

Geregistreerd:

Misschien wat meer info ,,,heefd U een lucht pompje ,,filter soort ,,voer water waarde(controlle met wat)temp enz

#3

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Nou alles is aanwezig 3 luchtpompen en een externe filter Cristal Profi e 1500
goede planten en de waterwaarders perfect door meting van teststrips.ik denk toch dat ik het grote sierschip eruit moet halen?zodat de vissen meer zwemruimte heeft?

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Hoe maak je het aquarium schoon, hoe vaak en wat doe je dan precies. Nitriet pieken kan je namelijk niet meten met een teststrip. Wellicht dat het daar iets mee te maken heeft. De bacterie behuizing in je bak.

De sier boot / decoratie schip, lijkt mij geen probleem. Soms kunnen de aquariumvissen daar lekker in schuilen. Het materiaal van het schip zal het vast ook niet zijn. Maar mocht je twijfel hebben, dan kan je het er een tijdje uitlaten en aanzien. Ik heb ooit wel eens keramiek buisjes in mijn aquarium gehad, als schuilplaats voor de vissen. Dat keramiek deed een olie achtige substantie afstoten aan het water. Ik heb het er meteen uitgehaald en in een emmer met water gedaan. Na een maand nog even goed afgespoeld, zodat alles weer terug in de aquariumbak kon.


#5

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo renee,om de 2weken haal ik een derde water eruit,en dan nieuwe erin met toevoeging Easy-live goede bacterien ruiten schoonmaken en dan profito,algenexit,ferro,en carbo erin,en dan de filters van de pomp goed schoonmaken,en af en toe een blaadje gedroogde amandel erin.

#6

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dan lijkt het erop, dat er teveel wordt schoongemaakt.

Het filter hoeft niet schoongemaakt te worden. Daar zitten de belangrijkste bacterie die je aquarium aan de draai houdt. Dat is ook de reden, waarom een nieuw aquarium altijd eerst moet indraaien. Daarmee zorg je dat de bacteriecultuur in je filtersysteem op gang komt. Het filter moet je enkel maar een klein gedeelte schoonmaken als die begint verstopt te raken. Voor de rest, lekker die bacterie zijn gang daarin laten gaan. Het vuil wat in filter terecht kan komen vang je op met filterwatten. Die moeten bovenin het systeem zitten, zodat je die filterwatten wel iedere week even kan uitspoelen. Dus de sponzen niet aankomen, de watten mag om zweefvuil in het water te voorkomen, en de grove deeltjes uit je filtersysteem te houden.

Het aquarium water verversen doe je goed. Dat moet je zo blijven aanhouden. De aquariumbodem, die doe je enkel maar een gedeelte. Zeg zo'n 1/3 van de aquariumbodem kan je wat stofzuigen, de rest laat je in takt zoals het is. Omdat in de aquariumbodem ook belangrijke bacterie zich nestelen die ervoor zorgen dat je vissen erin kunnen leven.

Die teststrips, die moet je zo nu en dan blijven gebruiken. Daarvan is de No3 wat je daarmee kan meten het allerbelangrijkste. Te hoge waarde gaan je vissen dood. Bij te hoge waarde ververs je het water. De volgende dag meet je dan nogmaals de waterwaarde No3. Waarschijnlijk zal deze dan iets minder hoog zijn, maar is het nog te hoog, dan ververs je gewoon nog een deel water. Zolang je in filtersysteem en in de aquariumbodem voldoende bacterie hebt zitten, maakt het iets meer en wat vaker water verversen niet meer uit.

#7

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo renee,mijn aquarium draaid goed zoals ik dit doet gaat het prima dus dat teveel schoonmaken valt welmee? ja er gaan af en toe wel een visje dood,dat is normaal dat is nou eenmaal de populatie en ik deed weleens te veel vissen bij in de bak maar dat is ook weer niet goed,je moet gewoonweg de juiste balans hebben in je bak!ik vind het wel leuk dat jij reageerd,ben benieuwd waar jij woont? ik woon in Nieuwegein ik heb een 160 l bak en 3 60 l aquariums,en jij?? groet henk.

#8

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik woon in Rotterdam. Ik heb momenteel een Juwel-Trigon 190 liter aquariumbak. Deze bevalt mij best prima, alleen wat moeilijk om in te delen. Zo nu en dan verplaats ik wat om te kijken wat beter staat. In een hoekaquarium heb je ondanks een grote literinhoud toch wel beperkingen met inrichten vindt ik. Maar dat maakt het voor mij weer een uitdaging om er iets leuks van te maken. Hiervoor heb ik enkel kleinere bakjes gehad die nu allemaal op zolder staan. Niet weggedaan, want misschien komen ze nog eens van pas..

Ik geloof ook best dat het goed gaat met jouw aquarium. Ik begreep echter uit je verhaal, dat je het filter schoonmaakte met tegelijk het water verversen. Die dingen gaan niet samen goed, vandaar dat ik daarop reageerde met goede bedoeling daarbij.

#9

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo renee,je bedoelt het goed!zo heeft ieder zijn eigen kijk erop meestal na 1 week houdt de pomp ermee op dan zitten de filters verstopt omdat deze grote externe pomp heel goed zijn werk doet,dan vul ik wat water bij tot de bepaalde hoogte want het water verdampt ook in de bak van boven en dan start ik de pomp weer op en dan komt er gelijk weer de goede bacterien uit de uitstroompijpjes en dat is goed voor de vis en om de 3 weken ververst ik de bak 1/3 deel met vers water met 1 dopje Esy-live,en dan maak ik de pomp van binnen helemaal goed schoon en zo doet ik dat en gaat prima zo! ik vind het wel jammer dat er in Nieuwegein geen aquariumvereniging is,er zit wel 1 in zeist,maar dat is voor mij te ver i.v.m. mijn gezondheid,ben zelf 63 jaar en dan komen de gebreken,en mijn vrouw is 68 jaar,heb nog 2 parkieten en een hond,vind het leuk om met jou te berichten,tot horens gr.henk.ik heb een grote sierboot te koop hij is van mijn schoonzoon hij vraagt er €50,00 voor hij koste €100,00 wat voor jou bak?


#10

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Een mooie aquariumhobby toch Anthonius. Dat bootje ga niet passen in mijn bakkie. Die zit nu al te vol met kienhout, lavastenen en decoratie schuilplaatsen. Misschien heeft iemand anders wel interesse, die moet hier maar even reageren.

Aquarium vereniging kan inderdaad leuk en vooral handig zijn. Kom je wel eens bij een aquariumbeurs, die zijn ook altijd handig.

Mooie aquariumplanten, goedkoop goed vissenvoer en leuke aquariumspullen zijn daar altijd wel te vinden. Jammer genoeg zijn er niet veel aquariumbeurzen meer, als er één is ben ik er wel te vinden.

De Discusvissen - Daphnia aquariumbeurs is de laatste waar ik geweest ben. Staat ook een filmpje van onder de film-rubriek in het menu aan linkerkant van visaquarium. Die moet je maar eens bekijken.

Steun ons op social media