De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vol aquarium

15 berichten • Pagina 2 van 2

#11

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo renee,heb het filmpje gezien wel leuk maar zulke grote vissen heb ik niet heb gewoon de zoetwatervis en goudvissen de gewone en sluierstaarten,ben een paar jaar geleden met mijn schoonzoon naar de vivariumbeurs geweest in de Home Box in Nieuwegein,jammer dat het niet meer komt,omdat ze niet voldoende sponsers kunnen krijgen,verleden jaar zijn we ook naar een beurs geweest in Barneveld,ben ook bezig geweest om een aquariumvereniging op te starten in Nieuwegein,maar helemaal geen reactie gekregen,en ik weet dat er in nieuwegein heel veel aquarianen zitten,maar helaas!!!zou zeggen veel plezier met jou bakkie,en tot horens,mvg


#12

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Klopt, grote vissen die discusvissen. Ik heb zelf ook geen discusvissen hoor, maar wel leuk om zo'n wedstrijd van dichtbij mee te maken. Er waren ook veel andere vissoorten, voer, decoratie, ect. Van alles was er wel te vinden. Ik heb een hoop planten en super goed vissenvoer goedkoop daar gekocht.

Ik zie dat Daphina Boxtel al aan de opstart is voor de aankomende aquariumbeurs. Ze zijn er vroeg bij, de Daphina Boxtel aquariumbeurs begint op 6 april. Misschien valt daar ook weer iets leuks te beleven. ;-)

#13

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hoi renee,ga jij naar die beurs? geef mij dan het adres van je,graag,want dan kan ik met mijn schoonzoon heen gaan op 6 april a.s. dan spreken we mekaar af vind het weleens prettig om jou te ontmoeten,dan weet ik wie ik voor me hebt? ? heb jij ook weleens dat je wat vis mist in je bak?dat probleem heb ik alleen in de grote bak? zou het door de 4 wat grotere clownbotia,s of de wat grote algeneter komen??
zeg me wat jij ervan denkt?tot horens groet henk.(anthonius)

#14

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Ik denk wel dat ik ga, maar het is nog veel te ver weg, om daar nu al over te kunnen beslissen.

Ik heb heel soms ook wat vissen die opeens verdwijnen. Bij mijn aquarium heb ik al een paar keer meegemaakt dat ze op één of andere manier in het filtersysteem terecht komen terwijl ik geen openingen zie. Zo ben ik voorheen een zwaarddrager kwijt geraakt, althans, dat denk ik, want ik kon hem toen nergens meer terugvinden.

Nu controleer ik altijd goed en tot heden heb ik gelukkig geen vissen in het systeem meer gekregen.

Nu zit ik te denken, dat het tijdens schoonmaken gebeurt. Dan is er namelijk een doorgang naar binnen via de filterpomp uitstroom. Tijdens het schoonmaken doe ik voor de zekerheid een aantal filterwatten erin proppen, de meervallen komen dan bij de filterwatten om te kijken uit nieuwsgierigheid, maar die kunnen dan ook niet meer de filter in.

Bovenop de afdekklep heb ik ook iets gevonden om daar het kleine gaatje dicht mee te maken. Alles zit nu potdicht, vissen verdwijnen nu niet meer snel.

Wat ik ook wel eens heb, is dat ik een vis een hele lange tijd niet meer in aquarium ziet zwemmen. Verstopt tussen de planten en decoratie schuilmogelijkheden. Als je dan ga zoeken vindt je er geen één, en de volgende dag als je geluk hebt, kom die opeens tevoorschijn. Dan ben ik altijd weer dol gelukkig hem weer te zien.

Ik tel mijn vissen vaak, als ik er één mis ga ik lekker voor het aquarium zitten zoeken of ik hem ergens kan vinden. Soms kijk ik er gewoon overheen. Mijn algeneter heeft er een handje van om onder hout weg te kruipen. Als je goed kijk zie je dan enkel nog een klein stukje van zijn staart. Nu ik het weet, let ik daar expres op.


#15

Door:
Dirk Vanmarcke

Berichten:
3

Geregistreerd:

Ja, uit je fouten ga je leren, alleen jammer dat dat vaak veel geld kost en vooral dat er vaak eerst een heleboel vissen sterven.
Zo had ik 5 maanden geleden mijn aquarium enkele dagen laten proefdraaien en dan meteen een 120 vissen erin, praktisch allemaal Malawi-Cichliden, die ik voor een prikje kon kopen. Alles ging een 10-tal dagen goed tot plots in de tijdsspanne van ongeveer anderhalf uur de ene vis na de andere stierf, in totaal zo'n 80-tal! Ik begreep er niets van, want het water was helder en alles draaide goed, voldoende luchtbelletjes en 2 grote pompen erop.
Mijn eerste reactie was gelukkig goed: zoveel mogelijk levende vissen eruit in emmers, zonder er veel op te letten of dat water wel of niet de goede temperatuur had. Daarna een 5-tal verschillende metingen gedaan (hardheid, zuurtegraad, fosfaat, nitraat, nitriet. De laatste bleek de schuldige. Het nitrietgehalte (NO² en niet NO³)was tussen 3.3 en 33 mg/l, getest met testdruppels. Dit is een dodelijke concentratie en komt er alleen maar doordat het aquarium niet genoeg bacteriën bevat en teveel vissen ! Het gevaarlijkste van een nitrietvergiftiging is dat je niets merkt aan het water, niet wat de kleur aangaat, of de geur, zelfs niet de smaak (zelf geproefd).
Sindsdien heb ik dit lesje geleerd en test ik minstens iedere week op nitriet en ververs ik 2/3 van het water (omdat er nog steeds teveel vissen in zitten te wachten op de installatie van mijn 1200-liter bak).

Steun ons op social media