Menu visaquarium
visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers
Osmosewater is water in zijn zuiverste vorm. Osmosewater wordt gemaakt door kraanwater te filteren. Het kraanwater wordt ontdaan van verontreinigingen en het afvalwater afgevoerd.
Het speciale filter verwijderd kalk, mineralen, zouten, metalen, bacterieën, lood, chloor en andere bestanddelen. Het is een hyperfiltratie methode die gemaakt is van semipermeable membramen. Omgekeerde osmose is feitelijk een scheidingsproces waar je zacht zuiver water aan overhoudt. Een pomp perst met grote druk het vloeistof door het membraam heen. Het vuil en schadelijke stoffen blijven achter, zodat er alleen zuiverwater overblijft. De omgekeerde osmosetechniek zorgt voor zeer schoon drinkwater dat zo'n 98% zuiver is van verontreiniging. Fosfaat, nitraat en kiezelzuur wordt er ook uitgefilterd. Dit zijn stoffen die normaal in leidingwater voorkomen en algenproblemen kunnen veroorzaken. Veel aquariumvissen en waterplanten komen van nature uit biotopen met zacht water. Wanneer leidingwater niet aan de aquaristieke eisen voldoet kan een ommekeer osmose-installatie ingezet worden. Door gebruik van osmosewater voorkomt men dat bij waterverversing steeds weer nitraat, fosfaat en kiezelzuur aan het aquariumwater wordt toegevoegd. Het aquariumwater kan ermee zacht gemaakt worden, wat geschikt is voor zachtwater minnende vissen en planten.
Het osmosewater kan je gebruiken om aquariumwater te verbeteren. Voor de vaatwasser. Het heeft een goede schoonmaak eigenschap. Doordat het water schoon is trekt het vuil makkelijk aan. Ramen, vloeren kan je er streeploos mee schoonmaken. Bovendien zijn de ramen na reiniging vuilafstotend en is de reiniging milieubewuster. Als drinkwater is het ongeschikt, zitten te weinig mineralen in.
Wanneer je zacht water nodig hebt voor je vissen en aquariumplanten, dan kan je het osmosewater mengen met aquariumwater of leidingwater. De viswinkel verkoopt het osmosewater. Met een klein aquarium is het nog wel aan te sjouwen. Mocht je af willen van het waterslepen, dan kan je een eigen zuiveringsapparaat aanschaffen. Met een kleine installatie voor thuis kan je zelf osmosewater maken. Het apparaat kan onder de gootsteen en naast de normale waterkraan als extra drinkkraantje worden gemonteerd. De kwaliteit van osmosemembranen verschilt per fabrikant. Het membraam is het duurste onderdeel van een osmose filtersysteem.
Pagina waardering
Aquarianen
Evert Coenen:
Goedendag, mijn zoon heeft guppys en sinds gisteren doet er 1 wel erg raar, het is net of ze geen oriëntatie meer …
Gup tolt en tuimelt
Hans Hoenders:
Hallo allemaal, ik ben nieuw hier. Ben ongeveer 40 jaar geleden begonnen met deze hobby met een bak van 60x40x40. Daarna …
In de aanbieding
Frank schreuder:
Hallo. Ik heb laatst een paar waaierhandgarnalen gekocht en die zijn natuurlijk een enorme aanwinst in de bak. Nu de …
Witte watachtige laag op waaierhandgarnalen
Visziekten
Aquarium visziekten
Boek over ziekten en aandoeningen van vissen in vijvers en aquaria.
Aquariumplanten
Aquariumplanten van A-Z
Boek over tropische zoetwater aquariumplanten. Een onmisbare bron van informatie met 200 soorten waterplanten voor tropische aquaria.
Mijn dierenwinkel