Menu visaquarium
De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen
5 berichten • Pagina 1 van 1
#1
17-11-2011 - 13:41:02
Door:
JonnyD
Berichten:
0
Wat is een zwemblaas probleem en hoe herken je dat een vis zwemblaas probleem heeft?
#2
17-11-2011 - 17:15:15
Door:
TeCH
Berichten:
15
Er zijn meerdere zwemblaasproblemen. Maar de bekendste komt door het voeren. De vis krijgt dan lucht in zijn blaas en kan hier uiteindelijk aan dood gaan. Door het lucht begint de vis met zwemblaas probleem te drijven. Eerst kan de vis zich nog wel onder houden maar moet hier wel veel moeite voor doen. Hij moet harder zwemmen dan de rest om zich onder water te houden. Door zijn langdurige gevecht tegen de lucht in zijn blaas raakt hij zoveel vermoeid dat hij het begint op te geven. Als dit gebeurt zal de vis nog proberen het tegen te houden door onder plantjes te blijven zwemmen, zodat de planten hem kunnen tegenhouden. De vis raakt ook zijn balans hierdoor kwijt, weet niet meer zo goed in welke richting te zwemmen. Door de balans die verstoord de balans die hij kwijtraakt en hij uitgeput raakt wordt het steeds moeilijker om zich onder de planten te houden. Hij laat zich dan mee sleuren door de stroming van het water, een triest gezicht om hem zo hulpeloos door je bak heen te zien dwarelen. Vaak is het dan een afgelopen zaak, de vis kan niet meer voor zichzelf zorgen. Kan geen voedsel meer opnemen en op zijn kop hangen kan die slecht tegen.
Andere zwemblaas oorzaken zijn:
- Bacteriële infectie - Overvoeding - Teveel éénzijdig voedsel - Te grote waterverversingen - Ruw behandelen met overplaatsing van aquarium
Ondanks dat er vaak gezegd wordt dat het afgelopenzaak is en eraan zal sterven, is er een oplossingen voor. De vis kan gered worden aan zijn dood, dit doe je met een watertherapie. Zoek maar op water therapie.
#3
18-11-2011 - 15:35:17
Door:
René de Ruiter
Berichten:
202
Zwemblaas probleem behandelen met De watertherapie - staat beschreven op visaquarium.nl
Het is een eenvoudige manier die iedereen kan uitvoeren. Als de behandeling niet helpt kan je antibiotica Baytril aan de dierenarts vragen.
Stop met voeren en doe 1 ml Baytril (10%) per 20 liter water of 1 ml 2,5% per 5 liter water. Drie dagen achter elkaar. Hiermee moet je iedere dag je water verversen.
Zorg voordat je de antibiotica aan het water toevoegt het eerst is ververst, zodat je niet telkens antibiotica aan het oude water toevoegt (anders wordt de dosering steeds hoger!).
Op de vierde dag laat je de vis in schoonwater zitten zonder te doseren en kan je de vis langzaam aan beginnen te voeren.
#4
22-11-2011 - 22:48:11
Door:
Dries
Berichten:
26
Hallo,
Heb zelf een visje er mee mogen redden. Het ging om een volwassen zwaardrager mannetje. Ik merkte optijd dat er iets mis met hem was maar wist niet zo goed wat ik er mee aan moest.
Ik heb om advies moeten vragen bij de dierenspeciaalzaak. Die wist mij gelukkig te helpen met dezelfde informatie.
Bij mij duurde het niet lang en merkte al snel genoeg dat mijn zwaarddrager weer op kracht begon te komen. Gelukkig is het een stevig mannetje wat vrij veel kan verdragen.
Hij heeft de zwemblaas overleeft en zwemt weer gezond en vrij in mijn gezelschapsbak rond bij alle andere vissen.
#5
01-01-2015 - 13:52:39
Door:
Danny delrue
Berichten:
6
Pagina waardering
Aquarianen
Rico:
Sinds vanochtend heb ik ineens deze witte vlek op het glas. Er af poetsen lukt niet iemand een idee wat er aan de hand …
Grote witte vlek op glas aqaurium
Sjaantje Seelen:
Hallo ,ik heb jonge visjes maar ze laten de appelslakken niet met rust,ook heb ik raceslakken erin zitten,ook daar …
Visjes bijten appelslakken
Bart Hulsbosch:
Even een vraag, Sinds 7 weken heb ik een nana cube 40 liter aan het draaien. Nou geef ik de juiste voedingsstoffen …
Startend aquarium
Visziekten
Aquarium visziekten
Boek over ziekten en aandoeningen van vissen in vijvers en aquaria.
Aquariumplanten
Aquariumplanten van A-Z
Boek over tropische zoetwater aquariumplanten. Een onmisbare bron van informatie met 200 soorten waterplanten voor tropische aquaria.
Mijn dierenwinkel