Zwemblaas probleem herstellen

Verlaag het waterniveau Je kan een zwemblaas probleem herkennen doordat hij steeds meer vertikaal begint te zwemmen. Hij hangt ondersteboven en hapt snel naar lucht. De vis raakt zijn totale balans kwijt. Bij zo'n zwemblaas probleem is het dan ook al vaak snel een afgelopen zaak.

Een vis die bovenaan het wateroppervlakte drijft in normale zwemhouding kan zichzelf nogwel redden. Dit kan dan een aantal dagen duren voor herstel. Ingrijpen in dit geval is niet nodig. Stop met het voeren van de vis totdat die genezen is. Hij kan best een paar dagen zonder eten.

Wanneer de zwemhouding van de vis veranderd in een onnatuurlijke stand, op de zij of ondersteboven en dit langdurig is. Dan zal wachten totdat het vanzelf overgaat niet helpen. Een zwemblaasprobleem waarbij de vis in een onnatuurlijke houding bovenaan het oppervlakte drijft gaat namelijk in de meeste gevallen niet zonder hulp over. De kans op verslechtering is sterk aanwezig als je niets doet. Dit komt omdat de vis in een toestand raakt waar die weinig grip op heeft.

Water therapie bij vissen tegen blaas probleem De vis kan nauwlijks nog voedsel opnemen en wordt oververmoeid door al zijn pogingen om weer horizontaal te kunnen zwemmen. Het moet een langdurige lijdensweg doorstaan waarin de vis vecht voor zijn leven! Wanneer hij vermoeit begint te raken laat hij zich meesleuren door de stroming. Hij zal steeds sneller naar boven drijven, niet bepaald prettig om je vis zo aan te zien. Een zwemblaas probleem kan door veel oorzaken komen. Het kan ook aangeboren zijn, daar is dan niets aan te doen. Het kan ook komen doordat de vis teveel drijvend voer eet, hier slikken ze dan lucht mee in. Het voer zwelt in hun maag en zo kunnen ze hun zwemblaas niet meer regelen. Verandering van voeding kan dit soms genezen en vooral voorkomen. Voor de zwemblaas probleem is er een speciale water therapie die nog wat hoop kan bieden.

Aquarium opvang bakje voor zieke aquarium vis zwemblaasprobleem helpen

De water therapie werkt als volgt:

Neem de vis in een aparte bak en laat het waterniveau hiervan dalen zodat de vis nog net onderwater is. Zo kan de vis op de bodem tot rust komen en weer aansterken.

Het best is om een speciaal net afzet bakje (Net-breeder) te gebruiken. Plaats dit afzet / opvang bakje in aquarium waar de waterwaardes optimaal zijn voor de vis. Dankzij het gaas rondom dit bakje blijft er altijd water doorheen stromen en ligt de vis niet afgesloten in zijn eigen vervuilde water. Want de vis poept niet alleen, ook zijn kieuwen stoten slechte stoffen uit.

Dankzij dit open opvangbakje blijft de temperatuur altijd constant hetzelfde als in aquarium waar het water optimaal is, dit helpt de vis beter genezen en verminderd de stress.

Zie de video:
Aquarium vissen kweek / opvang bakje

http://www.youtube.com/embed/qOcFct6PNWo?rel=0

Aquarium opvang bakje zelf maken

Je kan ook zelf een eigen opvang bakje maken. Neem een potje of plastiek bakje en haal daar de boven en onderkant uit en bedek dit met een stukje gaas, pantykous of gebruik het gaas van een oud vissen schepnetje.

Houdt de vis hier zo'n 5 dagen in en doe dan iedere dag een klein beetje water erbij. Dit doe je net zolang totdat de vis weer helemaal vrij kan rond zwemmen. Wanneer het proces van het water aanvullen te snel gaat en de vis daar niet goed op reageert, verleng dan de dagen van het water aanvullen.

Geef de vis genoeg tijd om zichzelf te kunnen herstellen.

Je kan al snel zien of de vis hierop reageert.
Daarnaast kan je de vis ook een kuurtje Bactyfec van Colombo erbij geven.

Zorg dat het water rechtstreeks van je aquarium komt
Behoud dat aquariumwater op temperatuur en schoon door voldoende verversing, anders heeft je ziekevis er nog een probleem bij!Steun ons op social media