De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nieuwe guppies

6 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Ik heb in het weekend een paar guppies en platies in mijn aquarium erbij gezet, twee dagen erna zag ik een dode gup en sommige hebben een halve staart kwijt. Is dit een ziekte of komt het door mijn andere guppies? Ik heb wel alleen mannetjes zitten geen vrouwtjes, speelt dat een rol?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Hadden de vissen het niet toen je ze kocht?

Heb je wel goed opgelet bij voor het aanschaffen van de nieuwe guppen? Het beste is altijd goed rond te kijken in de winkel voordat je overgaat tot aankoop. Kijk altijd eerst goed in de bakken bij de aquariumwinkel. Let op het gedrag van de vissen. Kijk hoe de bak eruit ziet, staat de bak er netjes bij. Hoe ziet het water eruit. Hebben de visjes mooie heldere oogjes en zijn de vinnen zoals ze bij die vissoort horen.

Uiteraard doen de winkels ook hun best om hun vissen optimaal te houden, maar als koper ben je zelf degene die naar dit soort dingen moet kijken voordat je de vis koopt. Het aankopen van siervissen

Het kan zijn dat het vinrot is. Van vinrot weet ik zelf nog niet veel helaas, misschien kan iemand anders daar iets over vertellen.

Als het afgebeten vinnen zijn en de visjes wel normaal erbij kunnen blijven zwemmen dan groeien ze over het algemeen wel weer aan. Dit overleven ze wel. De vinnen kunnen vrij snel weer aangroeien. Het ligt aan de ernst van de verwondingen / beschadigingen van de vinnen. Hoe diep het zit, zegmaar. Beschadigingen aan vinnen

#3

Door:
Axel

Berichten:
8

Geregistreerd:

Als het maar één gup is die dood is, dan kan toch gebeuren. Zolang de rest maar blijft leven! Het zal wel stress zijn geweest ofz. Door het transporteren naar huis toe kan zoiets al gebeuren. Want vissen hebben helaas snel stress en kunnen daar zelfs dood aangaan.

Hoe zit het met de vinnen? is het ernstig daarmee?

#4

Door:
Dennisvbeek

Berichten:
22

Geregistreerd:

Axel, ben 't niet helemaal met je eens. Het ligt eraan waar het aan dood is gegaan. Je koop een vis omdat die gezond is en niet omdat die doodgaat!


#5

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Als het vinrot is, wat moet ik dan doen? waar zie ik dat aan?

#6

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Het snelst zal je vinrot zien bij je zwakste guppies. Vinrot is een infectie die word veroorzaakt door bacteriën.

  • Teveel tropischevissen in het aquarium
  • Een slechte waterkwaliteit
  • Verkeerd voeren
  • Gebeten door een andere vis

Door dit kan de vis een nare infectie oplopen die vinrot veroorzaakt. Wanneer het guppen een wond heeft dan begint het te ontsteken waardoor de vinnen weg kunnen rotten.

Je kan vinrot herkennen doordat de vinnen rafelig zijn. Het ziet er naar uit alsof de vinnen aan het wegverteren zijn. Ze worden slap en hangen er los gerafeld bij met allemaal scheurtjes erin. De randen aan verrotte vinnen kunnen wit gaan kleuren. Op de totale huid van de gup komen vlekken en gaat op diverse plaatsen kapot.

Gelukkig is vinrot goed te genezen. Waterverversing is hierbij als eerste van belang. Zorg dat je de vissen tijdelijk minder voerd. Haal een antibiotica bij een aquariumwinkel om de ongewenste bacterië te doden. Het kan wel even duren voordat je vis weer mooie vinnen heeft. Wanneer je de omstandigheden in je aquarium verbeterd dan zal die zich snel herstellen en zal de gup weer prachtig gekleurde vinnen krijgen.

Steun ons op social media