Aangroeien van beschadigde of afgebeten vinnen

Mooie zwaarddrager met lange staartvin Het kan voorkomen dat vissen elkaar opjagen en daardoor de vinnen beschadigen of zelfs dat er een lekker hapje uit een vin wordt gebeten.

Niet zo'n mooi gezicht om een tropische vis met een half afgevreten of beschadigde vin, voelspriet te zien rond zwemmen in je bak.

Bij zwaarddragers komt het veel voor dat zijn staartvin door andere vissen worden aangezien als lekker tussendoortje.

Kunnen beschadigde vinnen weer aangroeien?
Wanneer de waterkwaliteit optimaal is en de vis in goede conditie verkeerd kan een afgebeten vin wel weer snel aangroeien.

Waterverbeteraar vloeibaar filtermedium

Gebruik een waterverbeteraar om de waterkwaliteit optimaal te maken voor snellere genezing. Het voorkomt bacteriƫle infecties en helpt bij de genezing. De stress wordt effectief geƫlimineerd en de vis krijgt een betere weerstand.

Dit is een waterverbeteraar, een vloeibaar filtermedium wat normaal gebruikt word bij water verversen, maar ook helpt bij snellere genezing van afgevreten- beschadigde vinnen en beschadigingen aan de vissenhuid.

Alle vinnen die NIET tot in het leven beschadigd zijn zullen snel weer aangroeien. Het hangt dus wel af van de ernst van de verwonding! In de vinnen zit namelijk vinstralen, een soort draadjes die vaak goed kan zien wanneer de vis tegen het licht in zwemt. Die vinstralen zijn onderling verbonden door de vlies. De vinstralen die aan kant van de tropische vis zitten zijn belangrijk, die mogen niet beschadigd zijn!

Wanneer de vis wel tot in het leven is aangevreten.
Dan zullen de vinnen nooit zonder bepaalde vervorming kunnen herstellen.

Voorkomen is beter dan genezen!
Voor de hand liggend kun je het beste de boosdoener, een vinnenvreter of de agressieveling opsporen en uit je aquarium verwijderen.Steun ons op social media