De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Gibbiceps die zich verstopt

6 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sadhana

Berichten:
4

Geregistreerd:

Hallo,

Ik heb nog niet zo lang een aquarium zo ongeveer een 10 maanden.

Mijn aquarium werd steeds snel vies ( om de week was de bak groen) en ben dus om hulp te gaan vragen naar de dierenwinkel gegaan. Ze boden me eerst wat flesjes aan maar mijn oog viel op de algeneter en vroeg of die ook zou helpen. Ik kreeg als antwoord : Ja de algeneter helpt het ook tegen te gaan. Meteen kocht ik er een. Toen ik heb in mijn aquarium had gezet zwom hij meteen achter de filterpomp. Ik dacht natuurlijk omdat hij bang is en het allemaal nog vreemd was. Maar hij bleef maar steeds achter de filterpomp zitten en alleen als ik stiekem achter een bank kroop dan kwam hij te voorschijn. Nu een half jaar later word het alleen maar erger hij blijft maar achter de filterpomp zitten zelfs als ik me verstop. Ik vind het jammer en ik wil hem niet te veel laten stressen. Ik heb zelfs speciaal voer voor hem gehaald in de hoop dat hij niet zou verhongeren. Ik weet niet wat ik moet doen en bij de dierenwinkel kreeg ik ook niet echt een bepaald antwoord. Sinds een paar weken kwam ik op deze site en misschiens dat iemand mij kan helpen? Ik zou het jammer vinden als hij misschiens door stress sterft.

Alvast bedankt!

Gr


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Weet je ook wat voor diertje het is. Wat voor algeneter het is. Als je de naam van het beestje weet kunnen we inderdaad eens kijken of we hem kunnen helpen.

#3

Door:
Sadhana

Berichten:
4

Geregistreerd:

In de dieren winkel zeiden ze alleen algeneter maar ik heb op internet gekeken en hij lijkt het meeste op een Glyptoperichthys gibbiceps. Alleen is hij ongeveer 10-15 centimeter.

#4

Door:
Sadhana

Berichten:
4

Geregistreerd:

In de dieren winkel zeiden ze alleen algeneter maar ik heb op internet gekeken en hij lijkt het meeste op een Glyptoperichthys gibbiceps of Hypostomus Plectomus. Alleen is hij ongeveer 10-15 centimeter.


#5

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Heel mooi, zo weten we wat meer over je diertje.

Het is een nachtlever. Die graag in het donker zit, het is dus belangrijk om goede verstopplekken in je aquarium te hebben. Dit is dus ook de reden waarom het dier zich graag achter je filter verschuild. Hij verstopt zich omdat hij liever in de nacht wakker is. Achter je filter is het lekker donker, dat vind de algeter dus een lekker verstophoekje.

Belangrijk is om veel schuilplekjes te maken, dat kan je doen door stukjes hout in je aquarium te doen. Dan zal hij ook daar zich makkelijker achter kunnen verschuilen en zie je hem iets meer overdag. Je kan ook heel goed een donker open potje of bekertje erin doen, zodat hij daar lekker in kan gaan zitten. Meer weten over schuilplekjes maken, dan kan je deze link bekijken:

Voldoende schuilplekken maken

Ze worden trouwens ook heel groot en hebben een groot aquarium nodig.

Wat ook belangrijk is, is een heel goed filtersysteem. Omdat het dier zo groot kan worden moet er voldoende zuurstof in je aquarium aanwezig zijn. Zuurstof kan je verkrijgen in je aquarium door:

Zuurstof in aquarium

Voor de rest moet je goed blijven kijken naar hem als je gaat voeren. Je kan hem algentabletjes voeren. Maar ook alg, sla, spinazie, andijvie, wortelen en erwten. Levend voer en diepvriesvoer kan hij ook eten. Let dus bij het voeren op of hij wel eet. En probeer goed afwisselend te voeren.

#6

Door:
Sadhana

Berichten:
4

Geregistreerd:

Oke! Hartelijk bedankt voor de informatie! Zal hem een mooi schuilplaatsje zoeken.

Steun ons op social media