visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Filtersysteem doorstroming verminderd

Filtersysteem doorstroming verminderd

De uitstroomkracht en doorstroming van het filtersysteem verminderd en raken verstopt door ophoping en vervuiling van de filterwatten en sponzen.

De filterwatten vangen fijne vuildeeltjes op en kan verstopt raken waardoor de kracht van de uitstroom verminderd. Om de doorstoming van het filter-systeem goed te houden moet je het vuil uit de sponzen van het filter spoelen of de watten en sponzen vervangen voor nieuwe.

Je mag NOOIT alle sponzen en filterwatten in één keer verschonen of vernieuwen, het bacteriecultuur raakt hierdoor ernstig verstoort. Je kan de filtermaterialen uitspoelen in een bakje met aquariumwater. Knijp het lichtjes uit zodat de belangrijke bacteriën in de filtersponzen blijven gehuisvest. Zorg ervoor dat de bacteriële huisvesting niet teveel wordt verstoort. De goede bacteriën heb je nodig voor het biologisch evenwicht in je tropisch aquarium. Vooral startende aquarianen hebben nogal eens de neiging het te schoon te houden, dit is niet gunstig voor het waterkwaliteit en voor de tropische vissen.


Steun ons op social media