De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Zieke Corydoras

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Ellen

Berichten:
16

Geregistreerd:

Wie kan mij advies geven over hoe te handelen met mijn zieke corydoras. 1 1/2 week is hij al ziek, Heeft een grauwe uitslag . Heb hem apart gezet natuurlijk. Eet nog nauwelijks, snelle ademhaling. Ligt soms op zijn rug of zijkant. Zie geen enkele verbetering. Weet ook niet wat het kan zijn. Mijn gedachten gaan uit om hem uit zijn lijden te verlossen, maar wie weet is er iemand die mij nog een idee geeft wat te doen. De cory is ongeveer 2 jAAR en was tot voor die tijd een gelukkige blije cory met de andereen nee, er is niets aan het aquarium veranderd.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Wat je Corydora heeft weet ik niet. Maar het apart zetten is niet altijd nodig. Het probleem bij het apart plaatsen in quarantaine-bak is dat daarin de waterwaardes eerst optimaal moeten zijn.

De opvangbak moet dezelfde opstart ondergaan als bij een normaal aquarium. Deze moet eerst goed worden ingedraaid, minimaal twee weken voordat de zieke vis erin kan.

Bij een niet besmettelijke ziekte kan de vis vaak beter in zijn huidige aquarium blijven. Want het overplaatsen naar de quarantaine is voor een vis die toch al ziek is weer een extra stress moment.

Tevens zal in de quarantainebak het zuurstofgehalte van het water en andere waterwaardes nooit exact hetzelfde zijn als in zijn huidige aquarium. Je kunt voorstellen dat de ziekevis dan nog een klap moet opvangen, terwijl die zich al niet goed voelt.

Helaas weet ik niet wat je vis zelf mankeert. Dat is wel nodig om het juist te behandelen met eventueel medicijnen.

Ik zelf handel vaak indien ik niet weet wat de vis mankeert door eerst alle waterwaardes te testen en bij te sturen waar nodig is.

Daarna gebruik ik een waterverbeteraar, want dit heeft veel goede eigenschappen. Het verbeterd niet alleen het aquariumwater. Het verminderd ook stres en beschermt de vissen lijmlaag.

Waterverzorging (verbeteraar):
http://www.zooplus.nl/-307449/shop/vissen/waterverzorging/waterverzorging/easy_life/28876

Je kan ook nog één teentje knoflook toedienen. Knoflook is een natuurlijk antibioticum en kan als medicijn worden gebruikt. In een kommetje druk je de knoflook zeer fijn en kan dan gelijk in het water gegooid worden.

Het enige nadeel is dat als je de deksel optilt het aquariumwater dan naar knoflook extract kan ruiken, maar dat gaat vanzelf wel weer weg.

Steun ons op social media