De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Wormen na bevroren voer

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Annemieke

Berichten:
4

Geregistreerd:

Op aanraden van internet en aquariumwinkel heb ik geprobeerd om mijn visjes 1 x per week een bevroren blokje met worden te geven.
Dit ging bij het eerste paar prima, na de tweede verpakking hadden mijn vissen opeens last van zeer hardnekkige wormen. Dit waren dikke rode wormen, het leken net tentakels die een klein stukje uit de vis bleven steken. Is het mogelijk dat het van diepvries voer komt of zou er toch een andere reden achter kunnen liggen.

Het heeft bijzonder veel moeite gekost om hiervanaf te komen en nadat de halve bak al dood was, kwam de winkel met een middeltje aan (wat niet meer verkocht mag worden) wat eindelijk hielp, binnen een dag waren ze er allemaal vanaf, maar dit wil ik niet nog een keer!


#2

Door:
Vent Uit Assen

Berichten:
115

Geregistreerd:

Bevroren voer geven is niet goed.
eerst een blokje in lauw water laten ontdooien en dan het voer door een netje doen, dat het water in de gootsteen loopt. En dan het voer aan de vissen aanbieden.
Nooit bevroren voedsel geven en ook geen ijsklontjes om het water af te koelen!

#3

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hai annemieke,
Wat vent uit assen al zegt,de blokjes moeten eerst ontdooit worden, maar het lijkt me sterk dat er in diepvriesvoer een bacterie of iets dergelijks kan zitten.tenzij je het misschien te lang ontdooit hebt laten liggen. Alles is dood,daarom hebben veel liefhebbers ook een voorkeur voor diepvriesvoer.Maar wat voor 'wormen' heb je gegeven? muggenlarven of zo?
en heb je enig idee wat voor wormen er uit je vissen kwamen?Na wat gorgelen denk ik niet dat het ankerwormen waren. Die zijn wit.

#4

Door:
Annemieke

Berichten:
4

Geregistreerd:

Bedankt voor de tip,

Ik geef ze echter nooit bevroren hoor,
Ik laat ze altijd (met bakje en al) in een glaasje warm water en als het ontdooit is dan schud ik hem leeg in het aquarium.
Ik ben er echter nu mee gestopt, vanwege bovenstaande reden, ze liggen nog steeds in mijn vriezer nu!


#5

Door:
Annemieke

Berichten:
4

Geregistreerd:

Ik weet niet precies wat voor wormen het waren, sowieso interne wormen. We denken achteraf dat het camallanus cotti is geweest.
Uit de aars van de vissen staken allemaal kleine rode tentakeltjes. De vissen werden lusteloos, stopte met eten waardoor ze vermagerde, gingen dan heel krom staan en gingen uiteindelijk dood.
We hebben het in eerste instantie met wormendoder van het merk esha geprobeerd dat haalde allemaal niets uit. Uiteindelijk Dactycid, met voornamelijk de stof levamisol wat het werk heeft gedaan.

Wat ze gekregen hebben is; bloed wormen, witte muggen larven, daphnia en artmia.

Dan is het misschien van iets anders gekomen. We hadden echter geen nieuwe vissen of andere wijzigingen aangebracht, dus dan moet het toevallig zijn.

Steun ons op social media