Menu visaquarium
De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen
4 berichten • Pagina 1 van 1
#1
07-12-2014 - 13:12:19
Door:
Cecile Waltmans
Berichten:
2
Hallo,
Sinds twee dagen hebben wij een goudvissenaquarium (Goldfish kit). Er zat ook een waterpomp bij, met een soort fonteintje erboven. Wij konden echter niet aan het geluid wennen en hebben de pomp eruit gehaald. Nu hebben we zuiveringsdruppels (Aquasafe) toegevoegd. Echter, de twee goudvisjes happen nu constant naar lucht. Vraag: is er ook een geluidloze pomp, bijv. een onderwaterpomp, met veel minder geluid? Hoe heet die pomp?
#2
07-12-2014 - 16:49:54
Door:
René de Ruiter
Berichten:
202
Die pomp die erbij zit moet je niet als fontein gebruiken. Je moet die waterpomp helemaal onderwater dompelen, anders verlies je juist zuurstof in het water. Wanneer het wateroppervlakte namelijk openbreekt, door het als fontein te gebruiken, dan kan er zuurstof uit je water ontsnappen.
Het is juist de bedoeling met dit soort pompjes, dat je de waterpomp compleet onderwater houdt.
Het staafje waar het water uit spuit, richt je vrij schuin naar boven toe.
De gaatjes richt je schuin, maar wel naar boven toe. Dan druk de hele pomp helemaal onderwater. Dus ook het staafje helemaal onderwater. Als je dan de aquariumpomp aanzet, spuit het water schuin omhoog. Zorg dat het wateroppervlakte daardoor niet openbreekt, anders verlies je zuurstof in het water. Wanneer dit wel gebeurt, zet je het staafje iets schuiner.
Wanneer de aquariumpomp van de Goldfish kit helemaal onderwater is, moet je nauwelijks nog geluid horen.
Door het op de juiste manier naar boven te richten ontstaat er een waterbeweging aan de bovenkant van het water. Die waterbeweging zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof aan het water wordt toegevoegd voor je vissen in je goudvissen aquarium.
In de waterpomp zit filtermateriaal. Het beste is om dit nooit schoon te maken. Tenzij je pompje dicht begint te slibben. Haal dan het filtermateriaal eruit en knijp lichtjes wat troep eruit. Maak de zijkant van het filtermateriaal lichtjes schoon. Dus spoel het nooit in zijn geheel schoon.
#3
07-12-2014 - 21:29:21
Door:
Cecile Waltmans
Berichten:
2
Dank je wel, Rene! We hebben de pomp meteen weer geplaatst, met staafje onder water en schuin naar boven gericht. Geluid valt nu mee, beetje gebrom. Het water lijkt ook minder troebel. Wel vreemd dat in de instructie van de Aqua-Flow 100 staat dat je het staafje juist boven water moet komen. Het uiteinde van de stekker is nu ook onder water, maar dat zal wel veilig zijn. Bedankt, ook namens onze dochter (het zijn haar visjes).
#4
07-12-2014 - 22:58:47
Door:
René de Ruiter
Berichten:
202
Ja, een beetje gebrom van het motortje blijf je wel houden. Maar dat is minder storend en valt op de duur niet eens meer op.
Klopt, het snoer is wel veilig onderwater. Bij de meeste pompen staat het snoer in aanraking met water. Maar ook vocht en waterdamp mag niet doordringen. Een volledige waterafsluiting kan dit alleen tegenhouden. Daarom wordt alles standaard goed waterdicht gemaakt, voor de veiligheid. Uiteraard wel eens in de zoveel tijd controleren of er geen beschadigingen aan te zien is.
Ook altijd voorzichtig ermee blijven omgaan. Trek nooit hard aan snoertjes, en niet onnodig veel buigen.
Je aquariumwater zal nog wel een kleine tijd troebel blijven, meestal wat witte waas achtig. Het duurt een tijdje voordat er voldoende nuttige-bacteriën in je filtersysteem huisvesten. Als er genoeg in de spons van je filter terecht komt, dan wordt je water vanzelf glashelder. Vandaar, dat je nooit je filtermateriaal moet schoonmaken, tenzij het niet anders kan door dichtslibben. Maar dan wel alleen lichtjes uitknijpen en gelijk weer terugplaatsen.
De Waterpomp van je Goldfish kit, je goudvissen aquarium moet altijd blijven draaien, om de bacterie in je pompje levend te houden, die voor jouw en je dochter, het water dan mooi schoon zullen houden ;)
Je aquariumwater mag je ook nooit volledig verversen. Doe maximaal 20% wekelijks, of elke twee weken 20% van de aquariuminhoud van water verversen. Anders breek je ook teveel nuttige bacterie af.
Eén tip, koop aquarium water teststripjes. Daarmee kan je binnen één minuutje het water testen. Want soms door teveel voeren kunnen er waterwaarde-pieken ontstaan, die dodelijk zijn voor vissen. Vooral bij een klein aquarium heb je daar sneller last van.
Pagina waardering
Aquarianen
Monique Anthonio:
Goedendag allemaal, ik heb sinds een paar maanden 2 clownbotias in mijn aquarium die het tot voor kort goed deden maar …
Zieke clownbotia
Rico:
Sinds vanochtend heb ik ineens deze witte vlek op het glas. Er af poetsen lukt niet iemand een idee wat er aan de hand …
Grote witte vlek op glas aqaurium
Sjaantje Seelen:
Hallo ,ik heb jonge visjes maar ze laten de appelslakken niet met rust,ook heb ik raceslakken erin zitten,ook daar …
Visjes bijten appelslakken
Visziekten
Aquarium visziekten
Boek over ziekten en aandoeningen van vissen in vijvers en aquaria.
Aquariumplanten
Aquariumplanten van A-Z
Boek over tropische zoetwater aquariumplanten. Een onmisbare bron van informatie met 200 soorten waterplanten voor tropische aquaria.
Mijn dierenwinkel