De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Wat heeft vrouwtje kempvis

6 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Linda

Berichten:
3

Geregistreerd:

Hallo,

ten eerste ben ik splinternieuw op dit forum dus stel ik mezelf even voor:

ben een visliefhebster-amateurtje met klein aquariumpje van 80 liter. ik heb er voornamelijk guppies inzitten en heb net mijn 1 kweek van 15 gupjes eraanover gehouden.
daarbij luid al mijn 1 vraag: wanneer mogen deze guppies in het grote aquarium? hoe groot moeten ze zijn voor niet als eten te worden beschouwd?

ik heb nog een 1 vd 2 vrouwtjes kempvis want het mannetje is er op een dag gewoon uitgesprongen en lag opgedroogd op de vloer. (daar heb ik wel even moeite mee gehad) dus is mijn bak nu van boven helemaal dicht. nu is mijn vraag dus over het vrouwtje:

ze heeft vanaf het begin nu klein jaartje een uitgezette kiew maar zag niet echt dat ze er last van had of een ziekte. maar sinds 1 dag hangt er een witte wolkachtig iets aan haar kiew en zondert zich af tussen de planten. iets wat ze nooit overdag zou doen. ze komt meestal als ik voor de bak zit bij me en wacht daar tot ze eten krijgt. ze heeft de eetlust wel niet verloren want stiekum eet ze wel als de anderen gegeten hebben.

wat heeft ze dus aan haar kiew en wat kan ik eraan doen?
mag ze in een bakje met jodiumzout? voor 2min?


#2

Door:
Erna

Berichten:
6

Geregistreerd:

Zonder foto is het moeilijk te bepalen maar ze zoekt duidelijk haar rust. Je mag in je aqaurium een klein beetje zout toevoegen maar dan zonder jodium. Saline zout is zonder jodium en een kg kost 30 cent. Op 80 liter ongeveer een half afgestreken theelepeltje. Dit werkt zuiverend. Wat de guppen betreft haal ik ze zelf nooit uit mijn 180 want heb voldoende schuilplaatsen voor de jongen. Pas ook op voor inteelt.

#3

Door:
Linda

Berichten:
3

Geregistreerd:

Super bedankt. dan kan ik dat alvast proberen met het zout. baat het niet schaad het niet.

wat betreft de guppy's, ik heb 4 mannetjes tegen 4 vrouwtjes waarvan nu 2 vrouwtjes dood zijn gebleven toen ze bijna moesten bevallen. volgens mij was het ook incest maar dat weet ik verder ook niet. heb toch van verschillende winkels guppy's en zelfs van de buren. ik heb genoeg schuilplekken in de bak maar helaas, nogal schijnbaar hongerige vissen. en natuurlijk het kempvrouwtje die moet volgens mij wel baas blijven in haar omgeving als ze het niet accepteert.

maar ik heb nu 1x 15 guppy's apart gehouden maar intussen hebben de overige 2 vrouwtjes alweer 2x guppy's gebaard en van die guppy's zie ik er geen 1 in de bak. ik hoop dat de 2 vrouwtjes het nog even volhouden tegen de 4 mannetjes want rust krijgen ze niet echt. bij de babygups zitten wel van de 15 zeker 8 vrouwtjes die ga ik er allemaal bijzetten en de overige mannetjes hou ik voorlopig apart of hier in de buurt moeten er geïnteresseerde zijn met eventueel een vrouwtje. we zien wel heb er nu iig genoeg.

#4

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Beste linda
STOP!...GEEN..ZOUT..IN..JE..AQUARIUM.
als je al een zout behandeling wil geven doe dit dan in een quarantaine bak of een schone emmer... en zeker niet in je aquarium.
maar als ik jou was zou ik de zout behandeling niet doen als je er geen ervaring mee heb.
het lost namelijk de slijmhuid van de vissen op waardoor ze vatbaar zijn voor visziekte of een schimmel.
bij jou kempvis is het namelijk een schimnel zo als jij het beschrijft.
plus... de bedoeling van een zout behandeling is dat je de vis gelijk weer terug in je aquarium zet om de slijmhuid weer te laten herstellen,maar dat gaat dus niet als je het zout in je aquarium gooit.
wat ik al eerder zij je kempvis heeft waarschijnlijk een schimmel, althans dat klopt wel met het verhaal dat hij al een uitgezette kiew heeft.
ik zou als ik jou was voor het welzijn van je vis kiezen en alleen de kempvis behandelen met het medicijn femsee van colombo. of een ander merk tegen schimmels zoals esha 2000.
hiermee loop je niet het gavaar dat zometeen al je vissen dood zijn en bij de zoutbehandeling wel.
grtjes


#5

Door:
Linda

Berichten:
3

Geregistreerd:

Zoiets had ik me al bedacht dat als ik het zou doen dat ik het vrouwtje apart en niet langer als 2 min. maar als het om een schimmel gaat dan is het makkelijk om daar iets voor in huis te halen. ben toch wel gehecht aan dat visje vooral omdat ze zo tam is. maar goed dat ik dat zout ook niet in huis heb. maar enige ander middel zoals de medicijnen wat je noemt ga ik dus zeker deze ochtend nog halen. vind het zo sneu om haar te zien lijden en bijna als prooi word gezien door alle andere guppy's en verdere vissen.

bedankt voor je antwoord.

#6

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi linda.
goed om te horen dat je dat zout nog niet gedaan heb.
mijn vermoeden dat het om een schimmel gaat. kun je als je toch het middel gaat kopen in een aquariumwinkel, het best laten bevestigen door de aquariumwinkel door hun een foto te laten zien van de vis zodat je zeker weet dat je niet als nog een verkeerde behandeling uitvoerd.

Steun ons op social media