De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Voer automaat

8 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Henk

Berichten:
17

Geregistreerd:

Hoi mede aquarianen

Op mijn juwel hoek aquarium heb ik een voerautomaat van juwel ,,
Nu viel mij al op dat door het open voer gat in de afdek klep veel voer er naast valt ,,daar heb ik een trechtertje ,glijbaan,,op gemaakt en dat werkt goed ,,
maar er komt veel vocht door het voedergat ,damp,ik heb al led in de bak en dat geefd een hoop minder warmte en verdamping ,,maar de voer automaat en voer in de automaat word nat en plakkerig ,,is hier wat anders voor ,,??

Nu heb ik door vakantie wat extra voer in de automaat gedaan maar het valt mij op dat door het draaien het voer gemalen word en als stof bijna gaat klonteren en de hele afdek kap onder komt ,,dus maar niet te veel voer in de automaat ,,maar eigenlijk heb ik daar geen automaat voor gekocht is er een betere of oplossing er voor buiten de vakantie pillen voer ,,

gr Henk


#2

Door:
AquaTwan

Berichten:
13

Geregistreerd:

Hoi Henk,

Ik heb ook een vissen voer automaat van Juwel, maar ben daar niet geheel tevreden mee. Het voederapparaat werkt wel zoals het zou moeten werken. Alleen het voedsel is snel nat of vochtig. Daar is weinig aan te doen. Dit is een bekent probleem bij de roterende trommels. Ik gebruik het alleen voor vakantietijd, bij thuiskomst verwijder ik het meteen weer van aquarium.

Het grootste nadeel bij mijn vissen voerderautomaat, is dat er niet goed kan ingesteld worden hoeveel je wilt doseren en is niet instelbaar voor extra doseertijden.

Een roterende systeem is niet geschikt voor vlokkenvoer. Je kunt het best korrelvoer gebruiken, dit blijft iets beter bestand tegen vochtige omgeving. Ik mix twee voersoorten. Eentje die lang blijft drijven, ander zinkt sneller voor bodemvissen.

Bij mijn voer automaat zat een bijgeleverd klepje. Dit klepje kon ik verwisselen met het bestaande afdichtklepje wat in het deksel van mijn Juwel aquarium zit.

Aan het nieuwe klepje zit een soort scharnier systeempje, zodat het open- en dicht gemaakt kan worden. Wanneer het openstaat kan de voer automaat erboven worden geplaatst.

Het nieuwe klepje staat schuin open. Wanneer het automaatje draait, dan komen de voerresten tegen het openstaande klepje aan. Hierdoor valt het als een soort 'glijbaan' toch in het aquarium. Zo'n beetje het systeem als hoe jij het zelf hebt gemaakt.

Nu vroeg ik mij af, waarom jij niet zo'n klepje erbij hebt zitten. Dit moet er standaard bijzitten?

#3

Door:
Andre bart

Berichten:
2

Geregistreerd:

Aqua twan ik zou graag wat willen vragen over de juwel voor automaat als ik korrels zu gebruiken is het dan een top ding of raad je me een ander merk aan vriendelijke groet andre

#4

Door:
AquaTwan

Berichten:
13

Geregistreerd:

@Andre bart

Ik zou voor een andere gaan. Omdat ik meer had verwacht van de Juwel voer automaat.

Mijn ervaring met Juwel voerapparaat is:

- Niet goed instelbaar voor meerdere porties.
- Niet instelbaar voor hoeveelheid per voerportie.
- Voer blijft vochtig en warm, waardoor vitamines verloren gaan.

Welke je wel moet nemen weet ik niet. Er zijn voer automaten met carrousel. Een ronde schijf met losse bakjes. In ieder bakje kan je zelf bepalen wat voor voersoorten je wilt gebruiken.

Het grote voordeel van een carrousel is dat de bakjes dan niet constant boven het open gat hangt, dus blijft het voer beter droog.

Ik zou gelijk kijken of het apparaat instelbaar is voor meer dan twee voertijden. Want wanneer je een voerapparaat neemt, dan wil je ook makkelijk verspreid over hele dag je vissen voeren. Want veel kleine porties voer geven is beter voor vissen. Meer voertijden is ook makkelijk als je jongbroed visjes wil opkweken.


#5

Door:
Andre bart

Berichten:
2

Geregistreerd:

Mag ik je vriendelijk bedanken man voor je info

#6

Door:
Henk

Berichten:
17

Geregistreerd:

Thanks voor de info maar ik was daar al achter gekomen op mijn bak ..

Met google vond ik een carrousel voederautomaat
Met instelbaar e tijd klok voer bakjes appart te vullen .meerdere voedingen per dag en hoeveelheid in te stellen
Het merk GRÄSSLIN RONDOMATIC 400
Ik denk dat ik deze ga bestellen en zal hier mijn bevindingen plaatsen
Gr henk

#7

Door:
Henk

Berichten:
17

Geregistreerd:

Ik heb nu de voerautomaat al een tijdje in gebruik en moet zeggen het bevalt mij prima .
Kan nu eindelijk gemengt voer geven en de verschillende hoeveelheid ,,verschillende keren op een dag .
Ik heb een sandaard gemaakt en de automaat 5 cm boven de opening voor het voer ,,een trechtertje er bij gemaakt zodat er niets verloren gaat of op de klep komt en na twee weken testen en kijken ben ik zeer tevreen er over
gr Henk

#8

Door:
Gerrit Brugman

Berichten:
3

Geregistreerd:

Ik heb verleden week de JBL Autofood aangeschaft, en ik moet zeggen deze bevalt prima.

Ik kan 4 tijden per dag instellen en het wormwiel pakt vlokvoer net zo goed als pellets, de hoeveelheid kan je instellen op 8 verschillende hoeveelheden.

Ik heb geen last van vocht maar hij draait natuurlijk nog niet zo lang, verder kun je de deksel omhoog klappen en er een potje voer van JBL opschroeven, erg makkelijk voor als je langere tijd van huis ben en/of een grote visbezetting hebt.

Tot nu toe ben ik zeer tevreden over deze voederautomaat de uitlaat is c.a. 20x35 mm en ik heb in mijn kap een gat gemaakt dat net ietsje groter is c.a. 25x40 mm en er valt niets naast de dosis valt er mooi door naar beneden.

Groetjes,

Gerrit

Steun ons op social media