De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vissen schuren / graag hulp

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Remko van Vliet

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo,

Ik zit met een en weet eigenlijk niet wat ik moet doen.

Ik heb nu anderhalf jaar een aquarium. Het gaat om een aquarium van 85 cm lang 50 cm hoog en 35 breed. Er draaien 2 filters in en een luchtpomp.

Ik heb een goed beplante bak met een stuk kienhout. Nu heb ik ongeveer 2 maanden last van schurende vissen en ik weet dus niet wat ik er aan moet doen en wat de oorzaak is de aquarium zaak waar ik mijn spullen haal heeft mij een aantal medicatie meegegeven die hadden moeten werken sera mycopur en esha 2000, echter hadden beide geen effect.

Afgelopen week heb ik wel een aantal lange wormpjes c.a. 0.5 tot 2cm lang en 0,5mm dikte achter me achterwand zien zitten. Nu ben ik gaan zoeken op internet en kom ik uit op opstartwormen of nematode, maar deze blijken niet schadelijk te zijn.

Mijn waterwaardes zijn perfect en de vissen zijn nooit ziek geweest. Wel heb ik aantal vissen van een kennis gekregen die verder gezond waren.

Er zijn nu twee antennebaarsjes dood en dit is waarschijnlijk door de stress van het schuren gekomen. en een aantal guppen. Verder zitten er nog 3 guppen in 2 ancistrus albino, 1 vuurstaart 3 maanvissen 2 net botia en 2 chinese algeneters. En een paar torenslakjes.

De vissen eten erg goed, zijn mooi op kleur. En zien er op het schuren na niet raar uit. Af en toe is de ontlasting wel licht doorzichtig maar daarna weer normaal.

Kan iemand mij helpen? Of weet iemand raad?


#2

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Schuren en ontlasting doorzichtig en soms weer normaal. en vissen van iemand gekregen terwijl je denkt dat ze gezond waren. ik denk daardoor eerder aan flagellaten.
dit juist omdat het de meest voorkomende ziekte is bij vissen samen met witte stip.
Zijn de vissen donkerder van kleur geworden en hebben ze soms ook kleine gaatjes is hun kop er bij gekregen.
dan weet je het zeker. Volgens mij ben er nog wel optijd bij, juist omdat ze nog eten en niet zich afzonderen van de rest of lusteloos aan de opervlakte blijven hangen of in een hoekje kruipen.

#3

Door:
Remko van Vliet

Berichten:
2

Geregistreerd:

De maanvissen hebben een aantal minuscule gaatjes tussen de ogen. Maar dit loopt wel mooi synchroon dus lijkt het me geen ziekte. De vissen zijn juist actief en wel eens aggresief. de kleuren zijn mooi en na mijn weten niet anders dan normaal.
ik ga wat informatie winnen wat betreft flaglaten. Aangezien ik de ontlasting en het schuren niet vertrouwd. Bedankt!

Steun ons op social media