De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Stilliggende Corydoras albino in aquarium

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Wij hebben een aquarium gekocht op marktplaats met vissen en alles erbij.

Toen we het kochten was de Corydora albino wat rustiger dan de rest. Een week later gingen we op vakantie de buren zorgden voor de vissen.

Toen we terug kwamen was er een normale corydoras dood.

Maar de albino ligt de hele dag stil leeft nog wel maar hij heeft ook ondersteboven op de filter gelegen en dat soort dingen.

We hebben een paar keer gedacht dat ie dood was, geprobeerd uit te halen maar toen zwom ie weer weg.

Het is niet zo zeer dat we de albino weer willen beter maken maar is het ook schadelijk voor de andere vissen? Moeten we hem er uit halen?

Het is trouwens niet mogelijk om hem apart te zetten want we hebben geen ander aquarium of iets dergelijks.

Wat moeten we doen?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Bij mij liggen de Corydora's ook lang stil. Volgens mij is er niets mis mee. Ze liggen graag op een stukje hout of steen maar ook gewoon op een zandbodem tussen de plantjes.

Soms heeft de bodemvis opeens een bewegingsbui en begint dan wat in het zand te woelen en meer te bewegen. Daarna ligt de Corydora weer voor lange tijd stil op de aquariumbodem.

Corydora's kunt u het beste houden in een grote groep van hetzelfde soort. Misschien gedraag de Corydora zich iets anders, omdat het een ander soort is (Albino) en zich niet helemaal één voelt met de andere groep.

Maar op zijn kop liggen is meestal geen goed teken. Ik denk niet dat het nodig is om hem eruit te halen om apart te zetten.

De Albino corydora zal het waarschijnlijk niet gaan redden, maar geef het toch een kans. Wel is het handig om even de waterwaardes te testen om zekerheid te krijgen. Vooral de Nitriet waterwaarde even goed testen.

De nitriet waterwaarde kunt u testen met een teststrip of nog beter met een druppeltest, allebei verkrijgbaar in aquariumwinkel. Het mooiste is dat u altijd een teststripje in huis heeft.

Met een aquarium water teststrip kunt u binnen één minuut de stand van belangrijke waterwaardes meten. Als er dan een vis zich vreemd gedraagt is de waterwaardes testen de eerste stap.

Mocht u geen zekerheid hebben en denkt u dat er iets mis is met één van de waterwaardes dan is vaak een flinke waterwissel een juiste keuze.

#3

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Bedankt voor je antwoord,
Helaas is de corydoras albino zoek en dus waarschijnlijk opgegeten..
Met de andere gaat het wel goed

Bedankt

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Oke Sibrecht, niets aan te doen. Jammer, maar helaas. Goed dat het met de andere nog goed gaat. Corydora's blijven leuke bodem dieren om te hebben.

Steun ons op social media