De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Springen

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Annelies de Kruijff

Berichten:
1

Geregistreerd:

Goedenavond,

Ik heb een Superfish Home 25l bak met daarin vier roodkopzalmpjes en drie Chrystal red garnalen. Nu heb ik problemen met mijn roodkopzalmpjes.

Toen ik in de ochtend mijn led verlichting van blauw naar dagverlichting zette, sprong er een vis uit de bak, ondanks de plastic plaat. In de avond gaf ik de vissen eten en ook toen sprong er een vis uit de bak.

Wat kan de oorzaak zijn? Heeft het te maken met kwaliteit van het water?


#2

Door:
Ronald Kraaijeveld

Berichten:
3

Geregistreerd:

Roodkop zalmen zijn altijd fanatiek als er een verandering is zoals bij verandering van licht of beweging. Omdat je bak niet zolang is moet hij toch een kant op en dat is dan naar boven. De zalmen houden van schoon water met een ph waarde van ongeveer 6
Als je zalmen een mooie rode kop hebben en niet bleek zijn en goed zwemmen zou ik me daar niet zo'n zorgen over maken.
Kijk eens wat de reactie is van alle roodkoppen als het licht veranderd en probeer zo rustig mogelijk de bak te benaderen als je gaat voeren, misschien helpt dat.

#3

Door:
Jan Saris

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik OOK Annelies, ik heb een Superfish 25 en een Superfish 40 bak staan. Ik ben een beginner, wil alles goed doen, heb de bijgeleverde afdek platen er juist op zitten en heb al 6 vissen 's ochtends opgedroogd van de grond kunnen rapen .....
ik snap er niets van
Groeten, Jan

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik heb ook een kleine Superfish aquarium als extra bakje. Niet exact dezelfde als jullie. Ik heb ook hetzelfde probleem gehad, maar heb wel een kleine oplossing gevonden.

De plastiek afdekkap is bij mijn Superfish aquarium tekort, zodat er open ruimtes bij de randen van het aquarium blijven. Soms springen de vissen er net tussendoor en merk ik dat er één vis op het droge is beland. Geen leuk gezicht, en zeker niet de bedoeling.

Ik gebruik nu drijfplanten, die het oppervlaktewater dicht maken. Maar het is niet de ideale oplossing. Wel heb ik het vissen springen uit aquarium hierdoor vermoeilijkt. Het enige jammere is dat de drijfplanten veel licht uit je bak laat, maar aan de andere kant gezien vindt ik het minder erg dan een vis op het droge aan te treffen.

Steun ons op social media