De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Snelheid van stroming door Superfish 100 filter

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Glenn Grootenboer

Berichten:
2

Geregistreerd:

Goede avond, ik heb de superfish 100 filter maar heb het idee dat hij hard stroomt, nu zit er een schuifje op met min en plus, is dit wat ik denk en kun je door naar min te schuiven de stroming minder hard zetten en is dat dan niet nadelig voor de guppen??


#2

Door:
Kees v.d.Sanden

Berichten:
12

Geregistreerd:

Daar is dat schuifje voor hoor.
Ik heb dezelfde.
Tip:
Als je het pijpje boven de water spiegel laat komen gaat hij kleine belletjes maken

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Precies, het pijpje moet boven het water. De gaatjes richt je naar beneden toe zodat het water wat uit de gaatjes van het pijpje spuit in het aquariumwater terecht komt. Dan zal ook de waterstroming zachter worden. Het voordeel is dat je dan ook gelijk zuurstof in het water maakt voor de aquariumvissen.

Guppy's vinden het ook heerlijk om soms bij de waterstroming te zwemmen. Zet een stuk decoratie zoals een mooie steen of hout of ander decoratiemateriaal in het aquarium. Achter het stuk decoratie kunnen vissen dan ook rusten en in de nacht slapen, omdat daar dan weinig waterstroming is.

Houd ook goed de pomp in de gaten. Soms kan de waterstroming opeens een heel stuk minder worden. Dan kan het pijpje verstopt geraakt zijn. Haal het pijpje dan los en tik het hard op de zijkant, zodat de troep uit het pijpje komt.

Het dichtslibben kan ook gebeuren door het filtermateriaal (de spons). Maak die nooit helemaal schoon, maar knijp dit in een emmer aquariumwater eruit en maak het deel aan buitenkant weer wat netjes. Dus nooit helemaal schoonmaken, omdat in het materiaal nuttige bacterie terecht komen die ook weer helpen om het water goed te zuiveren.

Er zitten ook zwarte korreltjes in, dat is actief kool. Die moeten ook eens in de zoveel tijd worden vervangen.

#4

Door:
Glenn Grootenboer

Berichten:
2

Geregistreerd:

Dank voor jullie adviezen, is altijd wel lastig omdat ze in de winkel juist weer vertelde dat je het pijpje onder water moest stoppen voor betere stroming.maar zoals jullie zeggen wil ik juist minder stroming.

Steun ons op social media