De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Sluierstaart ligt op de bodem

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Mike

Berichten:
1

Geregistreerd:

Onze telescoopoog sluierstaart ligt al een paar dagen op de bodem. Wij hebben hem 2 weken geleden gekregen van iemand die hem een maand daarvoor in de winkel had gekocht. Hij kreeg drijfvoer en zat in een kom. Wij hebben hem in een aquarium (nu 20 graden) geplaatst en geven zinkvoer.

Eerst 'verstopte' hij zich soms een hele dag onder de sierkruik. Ook heeft hij een tijdje niet goed kunnen zwemmen, ging steeds naar boven. We hebben hem een dag in een laagje water gehad en toen kon hij weer gewoon zwemmen. Maar nu blijft hij dus gewoon op de bodem liggen, ook in het onbeschutte midden van de bak.

Verder heeft hij een lichte waas over zijn schubben en zijn bovenvin 'hangt'. We dachten dat hij eenzaam was en hebben een andere sluierstaart gekocht. Deze is wel actief maar Blacky is nog steeds 'depressief'. Wie weet wat er met hem aan de hand is?

Ik heb wel een scherpe foto van hem, het lukt me alleen nog niet die hier te plaatsen.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Eenzaam zal die zeker zijn, die dieren houden van gezelschap. Maar dat is niet het probleem. Ik raad je aan tijdelijk te stoppen met voeren. Haal een waterverbeteraar in winkel en ververs het water voor 50% en behandel het water met de waterverbeteraar.

Een aquarium waterverbeteraar maakt het water beter. Dit gebruik je enkel nu het nodig is als soort medicijn. Dit spul helpt ook de vishuid te verbeteren en zorgt dat het dier minder stress heeft, werkt kalmerend. Als de vis er bovenop komt dan hoef je dat spul niet meer te gebruiken.

?product=waterverbeteraar

Tip: Het filtersysteem kun je beter niet aan komen, die werkt het best als je er zo min mogelijk aanzit.

Steun ons op social media