Menu visaquarium
De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen
6 berichten • Pagina 1 van 1
#1
16-09-2020 - 20:46:53
Door:
Renate
Berichten:
2
Hallo,
Ik heb een probleem met mijn regenboogzalmen.
Sinds gisteren gaat de één na de ander dood. Ik had er 9 en inmiddels zijn het er al 6 geworden. Ik ben bang dat dit door blijft gaan zolang ik de oorzaak niet kan vinden.
Er zitten verschillende soorten in het aquarium, maar daar gaat het goed mee.
Ik heb wel sinds ca 2 weken Black Molly erbij en ik heb het idee dat die agressief zijn tegen de zalmen. Ze achtervolgen en bijten ze. Zou dit de oorzaak kunnen zijn.
Ik heb ook een Vuurstaartlabio die ze normaal met rust laat, maar nu ook achter de zalmen aan zit.
Wie weet er een oplossing, zodat ik misschien een paar zalmen overhoud?
MVG Renate
#2
18-09-2020 - 16:08:19
Door:
René de Ruiter
Berichten:
202
Sorry Renate, dat ik zo laat reageer.
Ik maak eruit op dat je pas een aquarium heb, als dat klopt dat moet je even naar Nitriet zoeken op internet. Zoek naar: 'nitriet aquarium' in google.
#3
18-09-2020 - 21:06:43
Door:
Renate
Berichten:
2
Hoi, ik heb het aquarium eigenlijk al langer, maar ik ga wat met je tip doen. Bedankt.
MVG Renate.
#4
19-09-2020 - 14:24:01
Door:
Etienne Durinck
Berichten:
16
Verschillende vissen sterven vlug na elkaar. Hier is sprake van een infectie. Maar wat juist ? Zijn er veel witte vlekjes op sommige vissen te zien ? Dan is het witte stip. Wanneer deze stippen veel minder te zien zijn kan het een bacteriële infectie zijn. Het is misschien het beste om preparaten te gebruiken die samen en terzelfdertijd mogen gebruikt worden tegen witte stip en tegen bacteriële infecties. Wel uitsluitend te gebruiken zoals de fabrikant hiervan voorschrijft. De combinatie van Uw vissen; Black Molly's met Regenboogzalmen is een ongelukkige keuze. Deze vissen zou ik nooit in hetzelfde aquarium onderbrengen. Zo mag bijvoorbeeld de Ph (zuurtegraad) van het water voor een Black Molly heel gerust 8 bedragen.Voor een Regenboogzalm kan deze Ph zich maar veel beter op 7 bevinden; zelfs iets lager. Verder mag er in het water van Black Molly's zelfs een zekere hoeveelheid zeezout worden toegevoegd. Zij kunnen dus perfect in brakwater verder leven. Waar bij de Regenboogzalmen uiteraard geen sprake van is.
#5
19-09-2020 - 15:01:51
Door:
Etienne Durinck
Berichten:
16
Vraagje. Heeft U druppeltesten in huis voor metingen op het water te doen ? Die zijn er in heel wat variaties gaande van de PH meting (zuurtegraad); meting totale hardheid of DH; meting carbonaathardheid of KH. Verder is het ook zeer nuttig om het NO2 (Nitriet); het NO3 (Nitraat) en het NH3/NH4 (Ammonia-Ammoniak) te kunnen meten. Nitriet is zelfs in de kleinste hoeveelheden reeds gevaarlijk voor onze vissen. Verder is het ook van nut om het fosfaat halte(PO4) te meten. Te hoge nitraat(NO3) waardes en hoge fosfaat waardes (PO4)kunnen makkelijk aanleiding geven tot algengroei. Bij al deze fabrikaten hebben de fabrikanten wel bijsluiters gevoegd waarin ze het nut van deze metingen verduidelijken. Verder leggen ze er U ook in uit wat U zoal moet doen wanneer bepaalde metingen geen goed resultaat te zien geven. Verder zijn er in de handel ook druppeltests waarmee U meteen het zuurstofgehalte (O2); het kooldioxide (CO2); Het ijzergehalte (FE); het kopergehalte (CU) en zelfs het Siliciumoxide (SiO2)kan nameten. Een hoog SiO2 kan bijvoorbeeld aanleidding geven tot het ontstaan van kiezelagen. Ook bestaat er een druppeltest om het Kalium gehalte te meten. Een te laag gehalte hieraan kan aanleiding geven tot het slecht groeien van planten. Meestal laten deze gebreksverschijnselen dan denken aan het gebrek aan ijzer terwijl het in feite een gebrek aan Kalium-Potasium is. En al deze metingen vormen een schat aan informatie die een aquariumliefhebber toch maar heel slecht kan missen.
#6
20-10-2022 - 13:09:26
Door:
Hans Hoenders
Berichten:
9
Dag Renate,
Ik heb ook een probleem gehad met de grootste van mijn vijf regenboogzalmen in mijn aquarium. Vlak na de - te rigide - schoonmaak van mijn filter raakte hij volledig in paniek, ik denk achteraf ook een nitrietvergiftiging. De anderen bleven echter gespaard en hadden geen last, dus mijn les is hoe groter hoe gevoeliger.
En niet te rigide schoonmaak van het filter
Pagina waardering
Aquarianen
Rico:
Sinds vanochtend heb ik ineens deze witte vlek op het glas. Er af poetsen lukt niet iemand een idee wat er aan de hand …
Grote witte vlek op glas aqaurium
Sjaantje Seelen:
Hallo ,ik heb jonge visjes maar ze laten de appelslakken niet met rust,ook heb ik raceslakken erin zitten,ook daar …
Visjes bijten appelslakken
Bart Hulsbosch:
Even een vraag, Sinds 7 weken heb ik een nana cube 40 liter aan het draaien. Nou geef ik de juiste voedingsstoffen …
Startend aquarium
Visziekten
Aquarium visziekten
Boek over ziekten en aandoeningen van vissen in vijvers en aquaria.
Aquariumplanten
Aquariumplanten van A-Z
Boek over tropische zoetwater aquariumplanten. Een onmisbare bron van informatie met 200 soorten waterplanten voor tropische aquaria.
Mijn dierenwinkel