De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Ph kh waardes

7 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hallo allemaal. ik zit met een probleem(pje) mijn ph en kh waardes schommelen behoorlijk. Ze zijn te laag. ph is tussen de 5en 7 en de KH varieert tussen de 0 en 3.De GH waarde is 2 maanden gestegen van 10 naar 14.heb in augustus dit jaar 10 liter osmose water toegevoegd op een totale inhoud van 60 liter.Dit moest haat wel de oorzaak zijn, maar heb inmiddels al wel 10 liter ververst met gewoon kraanwater en water verbeteraar en wat plantenvoeding.en dan stijgen de waardes even, maar zijn niet blijvend.Kan ik nog iets doen?


#2

Door:
Vent Uit Assen

Berichten:
115

Geregistreerd:

Oplossing 1 = bak half leeg pompen en schoon kraanwater erin doen.
oplossing 2 = na dat je water heb ververst, de filters vernieuwen.
Of
waterverbeteraar gewoon niet gebruiken, tenzij je hele bijzondere vissen hebt.

#3

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Wow wat een snelle reactie! en de oplossing zo simpel.bedankt Vent! Ga het vanavond direct doen en dan maar hopen.

#4

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Wil niet eigenwijs doen hoor. Maar waarom geen waterverbeteraar? dit is toch juist goed voor aquariumwater ivm zware metalen ,chloor en schadelijke bacteriƫn?er is mij geadviseerd dit ten alle tijden te gebruiken.
groetjes monique


#5

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Eigenlijk heb je het niet nodig zullen vele zeggen, aangezien ons kraanwater een van de schoonste Is op de wereldbol. Ikzelf gebruik het wel maar ververs meestal direct mijn vissen. Welk deel van ons land zit je? Want ook daarin zit nog weleens een verschil in waarden. Ikzelf zit in Nh en de KH is daar ook laag, op 3. Mijn Gh op 8 en mijn PH op 6.8.
En meet je met strippen of met druppeltest? Je Gh zit trouwens nog in de veilige zone.

#6

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hallo Yolanda,bedankt voor je reactie.Ik woon in de buurt van Rotterdam, Zuid-Holland dus. de waardes uit de kraan zijn:PH 8,2 GH is 9 en KH is 6.Ik meet met druppels van tetra.Ik heb strips gebruikt maar die zijn zo vaag en/of onbetrouwbaar. op advies van Vent heb ik vanmorgen de helft van het water ververst en de grove spons verwisseld. Niet alle sponzen in 1 keer dat is niet verstandig. Heb ook geen waterverbeteraar toegevoegd en hoop nu maar dat het een beetje stabieler wordt.Na de verversing waren de waardes PH 8,2 GH 11 en KH 4. Ik hoop niet dat deze verandering grote gevolgen heeft voor de visjes. Ze zijn dan wel niet bijzonder Guppen, Sumatranen Corydoras en twee Ancistrus, maar het zijn wel levende wezentjes waar ik goed voor wil zorgen. Voorlopig zie ik ze nog vrolijk rondzwemmen.Maar wat bedoelde je met: ik ververs meestal gelijk mijn vissen?
groetjes Monique.

#7

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Ik ververs mijn vissen direct uit de emmer, op kamertemperatuur (met aquasafe dus) Ik ben een showkweker van betta's ;) dus die krijgen elke dag vers water toegevoegd. Weet dat de PH hoger zit in jouw omgeving, medekweker zit daar ook in de buurt.
Op zich kunnen de vissen er redelijk tegen maar net wat je zegt, als de rest ook maar stabiel blijft.

Steun ons op social media