De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Oranje kreeftje

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Cas van der vorm

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hoi ik ben cas, en ik ben 10 jaar
mama en ik zijn aan een klein aquarium begonnen , en ik vind dat heel leuk.
ik heb er garnaaltjes in zitten en een paar neon visje. en gupjes. nu hebben we van de week een oranje klein kreeftje gekocht en een slak etende slak. we hebben er ook zo blad in gedaan, om de ziektes en bacteriën weg te houden zo goed als dat kan.
maar nu heb het kleine kreeftje zijn schilletje uit gedaan. is dat normaal ??? moeten wij wat er aan doen. help.
vriendelijke groet cas en anja met hun visjes


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Hoi Cas, leuk dat je nu ook een mooie hobby erbij hebt! :)

Mijn advies is, om niet teveel vissen zomaar bij elkaar te plaatsen. Let goed op wat je doet, anders kun je snel problemen krijgen met een aquarium.

Kreeftjes vervellen eens in de zoveel tijd. Dit doen ze vooral als ze nog jong zijn. Het vervellen is als een soort jasje uitdoen. Het jasje past niet, zit te strak doordat de oranje kreeft snel groeit. Maar ook als het jasje oud is zal de kreeft zijn jasje uitdoen.

Kortom, ja, het hoort dat je kreeft dit doet. Het is goed juist voor je kreeft. Soms lijkt het alsof je kreeft die dood op de bodem van je aquarium ligt, doodstil of zelfs op zijn zij of op zijn op. Maar laat hem dan vooral met rust, want dan kan het zijn dat hij zich voorbereid om zijn jasje uit te doen. Op dat moment is de kreeft zeer kwetsbaar, dus wees daar voorzichtig mee.

Als alles goed is gegaan dan ligt er een mooi velletje ergens op de bodem en heeft de kreeft weer een mooi nieuw jasje aan.

Het oude velletje kun je gewoon in het aquarium laten liggen. Dit is voedsel voor je kreeft en vissen.

Steun ons op social media