De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nieuw aquarium welke vissen samen

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Thony bravenboer

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,

Ik heb een nieuw aquarium en donderdag mogen de vissen erin.

Nu zit ik beetje te kijken wat ik er in wil maar bij heel veel vissen staat dat ze weer niet samen kunnen met een ander soort.

Wie heeft wat ideeen van wat wel bij elkaar kan?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Het klopt wat je zegt. Niet alle vissen kunnen zomaar bij elkaar. Vaak zie je dat de meeste niet goed bij elkaar passen. Meestal gebeurt dit bij de vissen die veel mooie kleuren hebben, die zijn territoriaal of agressief tegenover elkaar of andere soortgenoten.

De truc is om eerst de hoofd vissoort uit te zoeken. Een vissoort die jouw het meest aanspreekt, die je het mooiste vindt, en die je graag wil hebben.

Wanneer je weet welke hoofdvis je het liefst in jouw aquarium wilt hebben, dan kan je kijken of daar eventueel nog een andere vissoort bij kan passen.

Je moet dan opzoek gaan naar vissen die ook vrijwel dezelfde eisen stellen aan het water en inrichting van je aquarium.

Belangrijk is om te kijken naar:

1. Karakter, temperament en of deze rustige vissen nodig heeft.

2. Hoe de vissen gehouden kunnen worden, in groep, harem, koppel of solitair.

3. De waterwaardes en temperatuur.

4. De inrichting van aquarium, veel planten of juist niet.

Vaak wanneer je weet welke hoofdvis je het liefst wilt hebben kan je sneller op internet vinden welke vissoorten er goed bij passen.

Het aller belangrijkste is om te zorgen dat je niet te veel vissen bij elkaar plaatst, om overbevolking en problemen te voorkomen.

Neem ook niet teveel verschillende vissoorten, je kunt later altijd nog wel wat vissen aan je vissenbestand erbij plaatsen. Het is vaak leuker om later wat vissen erbij te kopen, dan in één keer je hele aquariumbak vol te maken. Door rustig aan je aquariumvissen uit te breiden heb je meer tijd om goed rond te kijken en kan je beter de vissen bij elkaar afstemmen.

Kijk bij de viskeuze ook in welke waterzones de vissoort leeft. Sommige vissen houden zich het meest op de bodem. Andere in de middelzone en er zijn vissen die zich graag ophouden aan wateroppervlak.

Voor de boven en bodemvissen kun je altijd het best maar één vissoort nemen. Vaak zie je dat men verschillende bodemvissen door elkaar hebben en lijkt het goed te gaan. Maar meestal strijden de bodemvissen voor hun ruimte of schuilen ze zich meer dan normaal en zie je niet goed hun ware gedrag.

Neem een zandbodem, want die past het best bij iedere bodemvis.

Alles hierboven hangt ook af van hoe groot je aquarium is. Bij een klein aquarium moet je vaak nog bewuster omgaan met de vissenbezetting dan als je een groot aquarium hebt.

Let ook goed op, dat je de vissen klein koop, maar ze een flink stuk groter worden in aquarium. Verkijk je daar niet op, met de aquariumruimte die je hebt.

Steun ons op social media