De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Molliebabies zonder moeder

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Thea Pierse

Berichten:
2

Geregistreerd:

Wij hebben een aquarium van zo'n 180 liter er zitten diverse soorten vissen in (ook die eigenlijk niet bij elkaar kunnen).

Gisteren vond ik onze Black molly doodt in het aquarium, tot mijn verbazing ontdekte ik zo'n vijf super kleine Black mollies in de bak bij het filter.

Ik heb ze eruitgehaald en nu zitten ze in een kweekbakje bij de andere vissen.

Hoelang moeten ze daarin zitten?

Even voor de duidelijkheid er zitten ook oa. maanvissen in het aquarium.

Wie kan mij helpen?

Gr. Thea


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Leuk, kleine mini Black mollies :)

Ja, met maanvissen erbij kun je het best de Black mollie babbies apart zetten, anders worden ze echt opgegeten.

Op zich niet zo'n punt, als je maanvissen een super gezond lekker tussendoortje krijgen. Maar ik begrijp dat je de kleine Black mollies graag wil laten opgroeien.

Ik heb zelf ook kleiner babyvissen gehad die ik apart heb gezet en later bij de maanvissen wilde plaatsen. Ik kwam toen ook met de vraag, hoe lang ik ze in het aparte bakje moest opvangen.

Het antwoord bleek achteraf eigenlijk best simpel. Het mooiste is om de jonge dieren zo snel mogelijk terug te plaatsen, omdat daar de waterkwaliteit vaak beter is. Dit is gunstiger voor de groei van de babyvissen. Ook vinden ze in de goed draaiende aquarium beter klein voedsel en worden ze sneller sterker.

Het beste is om je babyvissen terug te plaatsen in de grote bak wanneer ze iets groter zijn als de bek van je grootste vis. Bij maanvissen kan je ze wel iets eerder erbij plaatsen, maar om er zeker van te zijn zou ik dit niet doen.

Als mijn maanvissen een jonge vis ziet zwemmen, dan gaan die er meteen achteraan. Ze volgen hun instinct, wat best mooi is om te zien.

Ze doen er alles voor om een klein visje te pakken. Mijn maanvissen zwemmen zelfs op zijn kop als ze er moeilijk bij kunnen komen, door de obstakels en planten die in de weg zitten.

Opmerkelijk krijgen ze het voor elkaar om heel dicht bij de kleine aquariumdieren te komen, waardoor de pakkans weer aanwezig is.

Heel vaak zie je dat de maanvissen dan toch de baby visjes met rust laten als ze snel weg zwemmen. Maar doen ze dit niet, en zijn ze kleiner dan hun bek, dan happen ze er zo snel naar, en peuzelen ze het beestje op.

Dus laat je jonge dieren voldoende groeien, zodat ze iets groter zijn dan de bek van je grootste vis.

Zorg voor voldoende schuilplekken voordat je de babyvissen terug plaats. Heb je weinig plantjes, dan kun je bijvoorbeeld een paar theekopjes in je aquarium plaatsen. Stapel het geheel een beetje, zodat er overal kiertjes zitten waar je grote vissen niet tussen kunnen komen.

Vergeet ook niet, dat jonge vissen veel meer voer nodig hebben, dan normaal. Voer je babyvissen een aantal keer per dag met kleine beetjes voer, en wanneer het mogelijk is de visjes lekker veel afwisselend voer geven zodat ze allerlei soorten vitamines binnenkrijgen.

Maar let vooral op dat het water goed blijft. Je kan het water gebruiken van je grote aquarium om het water in je opvang bakje te verversen, zodat je zeker weet dat het water optimaal blijft voor je babyvisjes. Doe het water verversen vanuit je normale aquarium lekker vaak, dit is ook gunstig voor hun groei.

#3

Door:
Thea Pierse

Berichten:
2

Geregistreerd:

Bedankt voor de reactie. Ze zitten in een apart bakje en zwemmen er lekker rond. Gaat denk ik goed komen. Bedankt

Steun ons op social media