De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Maanvis verticaal met de mond op grond

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Miriam

Berichten:
14

Geregistreerd:

Ik heb een koppeltje maanvissen het vrouwtje hangt nu verticaal met de mond op grond.

Ik heb haar al apart gezet maar ik weet nu niet wat er aan de hand is. Heeft iemand een idee?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Wanneer je nog meer maanvissen hebt en die doen niet zo gek. Dan zou ik de maanvis niet apart zetten. Het is dan beter om hem gelijk terug te doen, omdat die waterkwaliteit beter zullen zijn voor je maanvis. Het overplaatsen geeft stress. Laat daarom je maanvis indien de andere vissen geen vreemd gedrag vertonen gewoon in het aquarium bij de overige vissen.

Kijk even of je maanvis nog wel kan zwemmen. Geef hem een voorzichtig zetje. Ik heb zelf een maanvis gehad die op één of andere manier inwendig zijn staart brak. Hij was niet meer in staat om te zwemmen, waarschijnlijk ergens heel hard tegen aan gekomen. Ik heb het dier toen moeten inslapen.

Wat anders belangrijk is, om even goed je waterwaardes te meten. Met teststrips kan je vijf waterwaardes snel binnen één minuutje meten. Deze gebruik ik om altijd even snel het water te testen als ik merk dat er iets wellicht aan de hand kan zijn met het water. Zoals te zien is in het filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=AO-4YTDzxv4

Een teststrip kan de volgende waardes meten.

pH-test van 5,5 TOT 9,0
(Zuurgraad van water)

kH-test van 0 tot 40 ° dKH
(Carbonaathardheid oftewel pH-stabiliteit van water)

GH-test van 0 tot 50 ° dGH
(Totale Hardheid)

Nitriet (NO2) van 0 tot 20 mg / l
(Giftige stikstofverbinding)

Nitraat (NO3) van 0 tot 200 mg / l
(Veroorzaakt Algen)

Eigenlijk is het handig om altijd zo'n teststrip in huis te hebben. Hoewel deze minder nauwkeurig zijn, kan je er wel in noodgeval gebruik van maken. De No2 waarde is erg belangrijk om te meten.

Ik denk ook, dat als het water wel goed is, je voor de rest weinig kan doen. Hopen dat je vis beter word. Soms kan het wel dagen duren voordat je verbetering kan zien.

Steun ons op social media