De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Jonge Kersenbuikcychlides

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sjoerd van Vliet

Berichten:
8

Geregistreerd:

Hallo,

Ik heb een aquarium van 80 liter met 25 volwassen vissen. Ik heb hier ook 1 paartje met kersenbuikcychlides en ruim 50 kleintjes in zitten. Ik wil de kleintjes graag behouden alleen is er laatst een aanval geweest van een pantsermeerval. Hierdoor zijn er nog maar 50 over. Wat moet ik er uithalen. De pantsermeervallen, de kersenbuikjes met ouders of alleen de kersenbuikjes? Ik weet dat er geen handel in is maar wil graag kleine kersenbuikjes laten opgroeien.

Groet Sjoerd


#2

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hallo Sjoerd ,
over het algemeen worden de kersenbuikjes in het begin goed beschermd door pappa kersenbuik en je hebt er nog 50 over, dat is best wel veel. Ik zou zeggen: als ze al wat groter (herkenbaar als kersenbuik, in het begin zijn het echt nog larfjes )zou ik ze eruit halen. Dat moet op een gegeven moment toch wel want dan worden ze door de ouders gezien als bedreiging van het territorium en weggejaagd tot de dood er op volgd. Heb zelf ook kersenbuiken gehad en ze krijgen kleintjes bij de vleet. Heb ze er voor weggedaan omdat zoveel kersenbuiken in 1 aquarium een groot slagveld word.Weet waar je aan begint. Ik snap dat je bedoelingen goed zijn,maar de kleintjes worden ook weer groot

#3

Door:
Sjoerd van Vliet

Berichten:
8

Geregistreerd:

Heel erg bedankt. Hier kan ik zeker wat mee. Ben benieuwd hoeveel het er worden. Kunnen ze eigenlijk zonder de ouders als je ze na 2 weken het aquarium uit haalt?

Groet Sjoerd

#4

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hai Sjoerd,Daar ben ik weer.
ik zou nog even wachten tot ze iets groter zijn. Ongeveer 1 1/2 cm. Het zijn dan echt al kleine visjes. Nu zijn het nog larfjes denk ik? Als ze wat groter zijn gaat het eten ook makkelijker.Ze lusten alles wel wat normaal voer betreft maar geef de kleintjes lekker gevarieerd voedsel want ze moeten nog groeien.


#5

Door:
Kristof boone

Berichten:
15

Geregistreerd:

Dat ik jongtjes heb haal ik dat na 2 dagen eruit en apart steken met het zelfde water en dan heef ik pekelkreeftjes

Steun ons op social media