De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Hoogvinkarper kwijt en 1 dood

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Paula Adriaans

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,

Ik heb een vraag.
Sinds 2 maanden heb ik een aquarium trigon 190 en heb daar verschillende vissen erin die ik gekocht heb bij een aquariumzaak.
Ik heb daar dus 3 hoogvinkarpers gekocht (2 gelen en 1 oranje met zwarte staart)
Sinds zaterdag kon ik 1 zwangere hoogvinkarper geel niet meer vinden, en tot op heden heb ik hem ook niet meer gevonden.
Vanmorgen zag ik die andere gele ook niet meer, en toen ik ging zoeken zag ik deze achterin de bak dood liggen.
2 weken geleden was er witte stip in de bak en ben ik veel kardinalen kwijt geraakt, maar doordat ik dit behandeld heb is alles nu weer goed.
Ook de waterwaardes zijn goed.
Hoe kan het nu dat ik al 2 hoogvinkarpers kwijt ben?
En moet ik nu weer 2 nieuwe hoogvinkarpers erbij zetten omdat nu alleen maar het mannetje over is?

Alvast bedankt.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik zou er wel weer nieuwe hoogvin karpers bij plaatsen. Maar je kunt beter eerst even wachten. Wat de oorzaak is geweest, weet je namelijk nog niet.

Misschien waren de vissen bij aankoop al ziek of niet gezond? Het kan ook iets anders zijn, maar dat is moeilijk vast te stellen, omdat je al aangeeft dat de waterwaardes wel goed zijn.

Het enige wat ik kan bedenken is dat je het aquarium teveel schoonmaakt. Het is belangrijk dat je nooit alles in één keer gaat schoonmaken, en nooit iets van je filtersysteem schoonmaken, tenzij het echt nodig is. Je mag dan alleen maar één enkel filtermateriaal gedeeltelijk schoonmaken en na twee weken pas weer een ander deel.

Wanneer je van plan bent om nieuwe hoogvin karpers te halen, kijk dan eerst goed in alle bakken van de aquariumwinkel. Zien alle aquariums er netjes verzorgt uit?

Kijk goed naar de vis zelf, die je wilt aanschaffen. Naar zijn zwemgedrag en kleur. Een gezonde vis is actief en mooi op kleur.

Praat met de verkoper over de vis. Vraag wat de vis eet en hoe groot die uiteindelijk gaan worden. Uit de informatie kan je achterhalen of de verkoper weet wat hij je verkoopt.

Kijk ook hoe je de vis mee naar huis krijgt. Een vis hoort in plastic zak met een ruime hoeveelheid aquariumwater, niet met een beetje water.

De plastic zak moet worden omwikkeld in een krant of iets waardoor de vis in het donker zitten, zodat die rustig blijft, tegen de stress.

Hieraan kan je vaak al zien of je een gezonde vis mee naar huis krijgt.

Steun ons op social media