De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Guppy's dood buik opgezwollen

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Daniël

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo iedereen,

vandaag zag ik een dode guppy in mijn aquarium op de bodem liggen, die heb ik er meteen uitgehaald, daarnet zag ik nog een guppy dood liggen op de bodem. de guppy's waren allebei nog klein (ong. 1,2 maand), en de buik was erg opgezwollen. bij de ene zat er een soort van scheur in haar buik met iets oranje-achtigs in haar buik. weet iemand wat dit is???


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat kan buikwaterzucht zijn.

Buikwaterzucht is een ziekte die besmettelijk is.

Zet de vissen apart die een dikke buik hebben. Alleen wanneer je er heel snel bij bent kan je een vis misschien nog redden die aan buikwaterzucht lijd. Maar over het algemeen is daar geen medicijn voor bestemd. Je kan proberen om het medicijn Esha 2000 samen met Esha Exit te combineren in de aparte quarantaine vissenbak.

Mocht de vis toch de extreem dikke buik krijgen en je weet zeker dat de vis aan buikwaterzucht lijd, dan kun je het best de vis uit zijn lijden verlossen. Omdat de vis met buikwaterzucht het toch niet zal redden en voor de vis een zeer pijnlijke dood is.

Maar altijd wel eerst goed uitzoeken of de vis echt buikwaterzucht heeft.

Je kan dit zien doordat de vis dan zijn schubben ver uit elkaar heeft staan. Als hij op een dennenappel lijkt.

Meestal is dit goed te zien als je vanaf de bovenkant de vis bekijkt. Je ziet dan ook dat de vis op bovenaanzicht van voren het lichaam extreem dik is, en vanachter het een stuk minder is in verhouding.

Buikwaterzucht komt doordat de vis is blootgesteld aan slechte bacterie, misschien door vervuild water. Maar het kan ook dat je de vis al ziek heb gekocht.

Ga eerst opzoek naar nog meer informatie over buikwaterzucht op internet. Vergelijk je vissen en kom dan tot een conclusie.

Mocht het nodig zijn om je vis uit zijn lijden te verlossen, dan raad ik je kruidnagel olie druppels aan als euthanasie op de zieke vissen.

Je neemt de zieke vis in een apart bakje waarin je maar één druppel kruidnagel olie hebt toegevoegd. Laat de zieke vis daarin een tijdje rond zwemmen. De vis zal vermoeid raken en gaan slapen. De vis komt in narcose, een diepe slaap. Doe telkens na een 10 minuten nog een druppeltje erbij. Totdat je zeker weet dat de vis volledig is ingeslapen. Gooi er dan veel extra druppels bij, zodat je zeker weet dat de vis is heen gegaan.

Zorg dat de waterkwaliteit verbeterd. Flink water verversen is belangrijk. Gebruik een waterverbeteraar. Ga het filtersysteem na, zorg voor extra filtermateriaal in het filterhuis. Neem extra waterplantjes, snelgroeiende planten helpen de waterkwaliteit te verbeteren.

Buikwaterzucht is besmettelijk, dus het kan makkelijk zijn dat het lang duurt voordat alles weer onder controle is. Het kan zijn dat alsnog meer vissen eraan lijden of dat andere vissen de ziekte alsnog gaan krijgen. Altijd deze vissen direct apart zetten, als je iets aan een vis opmerkt, dit om de ziekte uit te roeien.

#3

Door:
Nicole

Berichten:
1

Geregistreerd:

HALLO ,

Ik heb hetzelfde gehad en toen bleek het volgens de dierenwinkel om een virus te gaan ik moest dan medicatie toedienen om de twee dagen bv starten met medicatie op zondag licht direkt uitdoen en uitlaten dan maandag geen medicatie en op dinsdag terug medicatie op woensdag licht terug aan ik heb geen dode guppen meer gehad .De medicatie heet sera baktopur .Om het water terug in evenwicht te krijgen en de medicatie er uit te krijgen moet je de spons uit de filter nemen en gedurende 3 dagen sera super carbon in filter steken er bestaan zo netjes voor om ze in om te bergen .Wel de super carbon eerst spoelen met warm water en dan pas in filter stoppen,na 3 dagen het netje met super carbon eruit halen en nieuwe spons in filter brengen .Mijn guppen zien er terug super uit!

Groetjes huisje weltevree

Steun ons op social media