De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Geschikte bodemstofzuiger vinden

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Annemieke

Berichten:
4

Geregistreerd:

Ik maak één keer per week de bak schoon. Hierbij haal ik ook even mijn ornamenten eruit om de bodem te stofzuigen. De bodem is een een mix van licht grof grind en heel fijn zwart grind. Wij hebben een stofzuiger gekocht die het water overhevelt, hierbij zit op het uiteinde van de slang de mogelijkheid om het handmatige op te pompen, en bevinden zich twee luchtkleppen binnenin. Persoonlijk vind ik dit echt een zeer onhandig ding. Het risico is dat hij veeel te hard gaat, waardoor hij je fijne grind allemaal op stofzuigt, en het risico bestaat dat je onderweg ook nog een vis opslokt. je bent hierdoor heel erg lang bezig en je staat meer steentjes eruit te schudden en loopt hij eindelijk goed dan is je emmer vol met aquarium water en ligt het vuil nog op je bodem.

Hij moet rustig een klein straaltje water oppompen waardoor enkel het vuil opgezogen word, maar dit is een ontzettend gevecht en niet af te stellen. Mijn vraag is wat nu wel een heel handige stofzuiger is in gebruik? Graag een niet-visopslokkende-grindopslurpende-idee :)


#2

Door:
Martin Kannekens

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik heb de JBL in and out aangeschaft en vind dit perfect werken je kan namelijk de zuigkracht zelf regelen met de water kraan en de kranen op het apparaat.

#3

Door:
Ferry

Berichten:
9

Geregistreerd:

Ik heb een stofzuigertje van superfish en heb na wat aanpassingen (buisjes op maat zagen) nu de perfect aanzuiging.Ik zet de mond op de grond en zie het vuil erin verdwijnen zonder dat steentje worden opgezogen.Hoe je het voor elkaar krijgt een vis op te slokken kan ik mij niks bij voorstellen.Zodra je de stofzuigert naar boven haalt zet ik hem eerst uit.Je moet het wel rustig aan doen en dus langzaam opschuiven met de stofzuigert over de bojum.

Tevens kan het ook goed schoongemaakt worden door tijdens het water verversen met de tuinslang iets over de bodem te gaan.Succes!

Steun ons op social media