De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Extra planten

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Ellen

Berichten:
16

Geregistreerd:

Ik heb mijn vissen en planten verhuisd naar een groter aquarium. Alles is tot nu toe goed gegaan. Omdat dit aquarium een stuk groter is wil ik wat planten erbij vooral om de achterwand wat meer groen te geven. Kan ik dat nu gelijk doen of is het beter om te wachten en zo ja hoe lang.
Vast bedankt.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

De aquarium planten kunnen er meteen bij. Maar wel eerst zorgen dat er geen slakken of eitjes op zitten, tenzij het je niet uitmaakt.

Ik vind het zelf geen probleem als er slakken mee gaan. Ik vind slakken nuttige dieren.

Wil je geen slakken meekrijgen met de nieuwe planten, dan moet je de planten eerst even in een emmer houden met een slakkenbestrijdingsmiddel voordat ze uiteindelijk in je aquarium beplant worden. Spoel de planten eerst goed af.

Bij de meeste nieuwe planten is het goed om een klein stukje van de wortels eerst af te knippen.

Haal de dode of lelijke blaadjes er meteen vanaf.

Wanneer je de planten plaats geef dan ook gelijk wat extra plantenvoeding, bijvoorbeeld van Easylife profito.

Je wilt groene plantjes, maar rode planten er tussen staan vaak ook erg leuk om meer contrast te krijgen. Rode planten zijn wel vaak moeilijker.

Er bestaat echter één rode, buinachtige plant die het super goed doet net als groene planten. Daarmee kan je dan toch eenvoudig wat extra kleurcontrast in je aquarium mee maken.

Het is de Rode lotus. Het enige bij de rode lotus waar je wel voor moet opletten, is dat hij niet te hoog gaat worden. De hoge stelen knip je gewoon af. Zo blijft de plant mooi laag als je dat wilt.

#3

Door:
Ellen

Berichten:
16

Geregistreerd:

Hallo Rene

Weer ontzettend bedankt voor je goede en uitgebreide raadgeving.
Groetjes

Steun ons op social media