De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

CO2 reactor in juwel systeem

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Martin

Berichten:
10

Geregistreerd:

Hallo wie weet of er een systeem bestaat om een CO2 reactor op een binnen filter van juwel aan te sluiten. Door mijn plantengroei merk ik dat mijn watercirculatie afneem, waardoor mijn CO2 lader niet meer optimaal werkt.


#2

Door:
Ruud Kranenburg

Berichten:
2

Geregistreerd:

Volgens mij zijn die er niet.

Bij zo'n trappetje wat je nu gebruikt, gaan de co2 belletjes van beneden in de flipper via het trappetje omhoog. Hiermee proberen ze de co2 belletjes zolang mogelijk in aanraking met het water te laten zijn. Maar met zulke grote bellen neemt het water weinig Co2 aan.

Het bakje bovenaan het trappetje moet ervoor zorgen dat alsnog de hoeveelheid Co2 wat overblijft vermengt wordt. Maar met zo'n grote luchtbel aan overgehouden Co2 onder zo'n flinke kap, zal het water daar nog weinig van aannemen. Er gaat een hoop Co2 verloren met dit systeem.

Wat je kunt proberen is een glazen Co2 diffusor. Een van glas gemaakt gebogen voorwerp waarin een speciaal poreus stukje wit steen zit verwerkt.

Dit witte poreuze steentje laat alleen Co2 er doorheen gaan onder een stevige druk. Hierdoor ontstaan zeer kleine belletjes. Het water kan deze kleine belletjes beter, maar ook sneller opnemen dan de belletjes van een trappetje.

Misschien werkt het positief in jouw aquarium, die op dit moment meer Co2 nodig heeft voor de planten.

Wees wel altijd voorzichtig met de hoeveelheid Co2 die je gebruikt. De planten hebben het nodig, maar de vissen kunnen er weer slecht tegen. Het is altijd beter om iets minder bellen te gebruiken, in belang voor je vissen.

Een ander voordeel van de glas diffusor is dat het weinig ruimte nodig heeft. Hij is doorzichtig en valt een stuk minder op.

Je kan ook nog eens de glazen Co2 diffusor ergens tussen je decoratiestenen, hout of iets anders verstoppen. Als je dan de diffusor aanzet dan krijg je op die plek wat belletjes te zien. Wat een leuk effect geeft bij het aanschouwen van je zoetwater aquarium. Het effect ziet er dan een beetje hetzelfde uit als wat je krijgt bij een luchtpomp met bruissteentje, alleen zal het wel een stuk minder opvallend zijn door de kleine belletjes.

#3

Door:
Martin

Berichten:
10

Geregistreerd:

Bedankt voor je bericht ga ik zeker proberen

Steun ons op social media