De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Black molly witte stip

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Sinds net een half uurtje geleden lijkt het alsof een mannetjes black molly witte stip heeft gekregen, 1 stip bij het begin van de staart.

Hier alle info die ik heb dat er iets mee te maken kan hebben:

Het aquarium hebben overgenomen op marktplaats met de 2 black molly. Het staat ongeveer 4/5 weken.

Er zijn wel 2 corydoras doodgegaan bij de ene niks raars was gewoon overleden maar de andere zwom nauwelijks maar verder ook geen stippen (zag je alleen wat moeilijk was een albino).

Het water is getest was wat aan de harde kant dus verzachter erin gedaan. Verder helemaal goed.

Er zijn 29 kardinaal tetra bij gekomen helaas bij aankomst 1 vis die nauwelijks meer bewoog gelijk uit gehaald en later dood gegaan. Niet met rare stippen ofzo.

Het is de juwel 180. Er is net een nieuw extern filter ingekomen die draait nu samen met een intern filter nog.

Stress is er geweest ivm het nieuwe filter de nieuwe vissen en ook eren vis die er een 1 week ong. geleden uit moest omdat hij vissen at dus stress is er geweest.

De black molly zwemt wel gewoon eet gewoon en schuurt niet. Helemaal niks raars. Alleen wat moeten we doen.

We hebben geen medicijnen. 1 aquarium met guppys, 2 black molly waarvan 1 niet helemaal gezond lijkt, 1 golden dust molly. En een Ansistrus. 60 cm. En een ander aquarium daar zit dit in:

2 Botia lohachata
1 Ancistrus
16 neon tetra
1 vuurstaart
10 Koperzalm
3 Betta splendens

Oja en dit zijn de medebewoners van de black molly:

1 pleco
1 neon tetra
30 kardinaal tetra
2 black molly 1 mannetje en 1 vrouwtje dus
2 corydoras
1 zebra danio
1 vuurstaart labeo
1 vuurstaart
1 licorice gourami
1 blauwe haai
3 hele kleine visjes
1 golden molly
1 ancistrus
2 grotere vissen

Het aquarium water is 23 graden. Het is wat aan de lage kant maar kan niet verandert worden ivm andere vissen dat kan met de andere aquaria wel.

Waarom ik dat vertel is omdat hij misschien moet worden overgezet? We hebben ook nog wel een bak van 40 cm maar die heeft geen verwarming etc.

Ik hoop dat iemand kan helpen
Alvast bedankt!


#2

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Ik zie dat je nog geen enkele reactie hebt gehad dus probeer je te helpen.

Normaal moet iedere aquarium minimaal 4 weken leeg (dus zonder vissen) indraaien om goede bacteriën en algen aan te maken. Ik heb m ook 2e hands gekocht en we hebben er eerst anti biotica en n flesje met blauw spul, waar ik even de naam niet van weet, in de bak gedaan ter voorkoming van.

De back molly waarvan je stip vermoed maar zich gewoon blijft gedragen, is t geen dalmatiër??? Deze kunnen n.l. ook erg donker zijn met iets licht in de vinnen of staart. Ik heb dit ook.

Mochten er meerdere echt meerdere witte stippen als pukkels op hem verschijnen, verwijder m dan onmiddellijk
Welke vis was agressief en heb je moeten verwijderen?

Daarbij zie ik 3 betta splendens! Deze kunnen erg agressief zijn met meerdere, mannetjes en vrouwtjes! Normaal is 1 voldoende en dan de mooie man. Ik had er 1 en die was niet agressief en zelfs heel lief.

Als ik ze eten gaf kwam hij eerst enkele keren langs mijn vingers en volgde me ook als ik voorbij t aquarium liep. 's Morgens met t licht aandoen werd hij wakker en "begroette" me. Helaas is hij er niet meer.

Er zijn ook zalmpjes die staartenbijters worden genoemd. Misschien zorgen die voor onrust in de bak?

Let er met heet weer op dat je de kleppen van de deksel n tijd open zet en hou de thermometer goed in de gaten.....boven de groene zone. Klep open, wat water eruit halen en koud water verdelen door de bak heen, eventueel verwarming uitzetten.

Ik hoop dat je er iets aan heb of erbij zit waar je iets aan hebt!

Veel plezier en succes! Anja.

#3

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Bedankt voor je antwoord
De black molly lijkt al wat beter maar ik weet het niet zo goed... het lijkt net een wondje waar een sorry 'pus' uitkomt dan zit het er weer en dan wee minder dus ik weet het niet zo goed ik heb nkg wel een filmpje van gister op zijn ergst:

https://youtu.be/2P_e8gfqCtI

Die drie siamese kempvisSen kloppen wel ik heb ze gekocht met 2 vrouwtjes en later heb ik 1 vrouwtje gekocht in mijn andere aquarium. Helaas heb ik daar een nitriet vergiftiging in gekregen en was ze meer dood dan levend At niet meer dat soort dingen ze moest er toen wel uit voor maar tijdelijk maar het gaat zo goed daar met zijn 3en dat ik haar maar lang als het goed gaat erin laat zitten :)

Er is ook een of ander spul in het aquarium gedaan tegen nitriet vergiftiging enzO
En het staat nu intotaal dus ook dik 4 weken
Een dalmatiër lijkt me niet want hij had het eerder helemaal niet... Verder nog steeds normaal gedrag...

De vis die agressief was, het was een rugzwemmer er kwamen nieuwe tetras in en hij heeft in 1 nacht 7 opgegeten... die woont nu in een dierenwinkel :p

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met zalmpjes die staartbijtertjes worden genoemd maar ik heb ze zo gekocht en het gaat prima met elkaar.

Bedabkt van de tip met klep openzetten enzo super handig! Maar zit je dan niet met de siamese kempvis die mag toch niet te veel temperatuur verschil hebben tussen water en lucht erboven?

Bedankt voor je antwoord nogmaals

Doei Doei

#4

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Ik heb bijna alle vissen Gegoogled. Je hebt er wel erg veel grote in zitten! Die hebben erg veel plaats nodig!

De vinnenbijtertjes zijn dus de 10 koperzalmen die je erin hebt zitten.

De rugzwemmer is er eentje die t liefst bij het oppervlaktewater hangt onder beplanting. Hij heeft gevaarlijke stekels en kan dus je vissen verwonden.

Dit kan ook met je black molly zijn gebeurd! Witte stip blijft en wordt erger. Waarschijnlijk is deze rugzwemmer een cyclide door de stekels en dat gaat niet met "gewone" tropische vissen. Houd hem even goed in de gaten! De blauwe haai moet eigenlijk met meer soortgenoten zijn. Maar je hebt al erg veel grote vissen erin, zoals ik al schreef. In veel ruimte kan hij zelfs 1 meter worden.

Kijk zelf even op Google voor de soorten. Ik vermoed dat je een dwerggoerami hebt. Is het een diamant of pearl zijn dit ook agressieve vissen en behoren bij de cycliden.

Weer succes met uitzoeken!
Groetjes, Anja.


#5

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Haha, grappig ik lees het nu terug allemaal! Wat ben ik verrandert zeg!
Het visbestand is helemaal aangepast. Blauwe haai is eruit pleco is eruit (bleek een tijger pleco te worden van 45 cm)
En zo zijn er nog heel wat dingen verrandert. Ik ben erachter gekomen dat het de black molly van de grote soort is dus zout toevoeging nodig heeft, daardoor de problemen.

Steun ons op social media