De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Babymolly's gekregen maar wat moet ik doen

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Esther

Berichten:
5

Geregistreerd:

Hallo Aquarianen


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Vooral lekker veel goed voer blijven geven. Zorgen dat ze elke paar uur een klein beetje voer naar binnen krijgen. Het beste is om diepvriesvoer te geven, daar zit minder kans op ziektes in en het vervuild het water minder snel.

Zorg bij diepvriesvoer, dat je altijd eerst het goed laat ontdooien. Dit kun je doen in een kopje met gewoon koud water. In het kopje met water gooi je de diepgevroren substantie en wacht tot het ontdooid is, door het water ontdooit het geheel wat sneller. Gooi het water uit het kopje weg in gootsteen zodat alleen het voer in kopje overblijft. Dit kun je dan aan de vissen geven.

Bij baby visjes moet je kiezen voor klein voer, meestal werkt de diepvriesblokjes van gemixt voer erg goed. Omdat je daar ook zeer kleine hapjes eruit kunt halen. Ik geef de jonge vissen het voer altijd met een pincetje. Omdat je dan maar een heel klein beetje uit het kopje kan halen en aan de babyvissen kan geven.

Wanneer de visjes iets groter zijn gegroeid kun je Artemia voeren. Dit is zeer hoogwaardig voer voor vissen. Vrijwel elke vis is hier dol op en is zeer voedzaam.

Zorg dat er wel voldoende afwisseling is met voeren. Dus niet alleen maar op één soort voer de vissen groot brengen. Dan raken de vissen niet gewend aan eenzijdig voer en zorg je tevens dat ze allerlei vitamines binnenkrijgen die ze nodig hebben om te groeien.

Apart zetten van jonge vissen hoeft niet. Tenzij je veel jonge vissen wilt overhouden. Maar de meest natuurlijke manier is gewoon laten opgroeien in het huidige aquarium. Wel zorgen dat er voldoende schuilplekken zijn waar de visjes in kunnen schuilen.

Meestal schuilen de babyvisjes boven in het aquarium waar drijfplantjes zitten en onderop bij de dichte beplanting.

De gezondste visjes overleven het dikwijls, de wat mindere slimmeriken tussen de babyvisjes worden door de oudere vissen opgegeten. Dit gebeurt in de natuur ook en is niet erg. Op die manier houd je alleen maar de gezonde visjes over waar je later weer mooie babyvisjes uit kunt krijgen.

#3

Door:
Esther

Berichten:
5

Geregistreerd:

Dank voor je uitgebreide antwoord Rene.Er staan veel bruikbare tips in die ik zeker ga uitproberen. Inmiddels zijn er 5 visjes over en is idd het overgrote deel al als lekker hapje weggevist. Wat me verbaast is dat ze in het filter kruipen maar er ook zo weer uit zwemmen. Een heel veilige plek op zich. Alleen nu weet ik niet of ze daar ook werkelijk veilig zijn. So far so good.
Voral goudbarbelen zijn gek op de jonge vissen.
Esther

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Hoi, Sorry voor de late reactie.

Ja het klopt, ze gaan vaak zo hup, het filtersysteem in. Daar is het wel donker maar ook veilig voor hun. Het is niet erg dat ze dit doen zolang je maar ervan bewust bent dat ze zich daar ook schuil houden. De meeste mensen hebben het niet door en komen er pas laat achter en dan bestaat de kans dat ze er niet meer uit kunnen omdat ze te groot zijn geworden.

In het filter is ook voer voor hun te vinden. Het mooiste is wel dat je ze ook probeert te voeren zodat ze snel sterk en groter worden.

Ook moet je opletten dat de visjes ook helemaal beneden in je filter kunnen komen, daar kun je ze dan vaak niet meer goed zien en is lastig om ze dan nog eruit te halen.

Je kan ze wel daarin laten zitten zolang je zo nu en dan maar wat voer geeft en oplet dat ze er nog wel uit kunnen komen.

Het kan ook doordat het daar donker is dat ze weinig kleur krijgen. Ze blijven blank doordat ze geen licht krijgen.

Als je nou wilt voorkomen dat ze daarin terecht komen, dan kun je ook gebruik maken van wat filtermateriaal. Met een een wit stukje filtermatje kun je het gemakkelijk afsluiten en dat er toch nog water doorheen stroomt.

Ik zelf laat ze gewoon in filter zitten en wanneer ik denk dat het hoogtijd is om eens te voorschijn te komen dan ga ik op jacht naar de kleine rakkers en haal ik ze tevoorschijn. Ik haal dan heel mijn filtersysteem overhoop om zelfs de onderste er vandaan te krijgen. Ach ja, het is wel een hoop werk, maar ze zitten daar wel lekker veilig.

Steun ons op social media