De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Wortels en nog eens wortels

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Frank

Berichten:
6

Geregistreerd:

Hallo,

Mijn planten in mn nieuwe aquarium groeien als kool, prima zo maar ..
ze krijgen ook heel veel wortels over de hele lengte van de plant.
Waarom is dat en hoe ga je daar mee om? laten zitten of weghalen?


#2

Door:
JonnyD

Berichten:
0

Geregistreerd:

Ha Frank,

Bij ondiepe bodem, waar plantenwortels niet diep de grond in kunnen groeien komen ze naar boven. De bodem moet rijk aan plantenvoeding zijn anders kruipt de wortelen ook omhoog, zoekend naar voedsel. Ze komen vaak naarboven als tijdens het beplanten de beworteling verkeerd is aangelegd (de wortel groeirichting). Probeer ze terug de grond in te steken tot ze daarblijven. De wortels afknippen heeft geen nut, dan blijven ze uit de grond komen zetten.

Bij snelgroeiende planten kunnen eraan de stengel van de plant wortels gaan groeien. Bij sommige planten kan dit mooi zijn. Gaan ze te lang worden, dan kan je ze afknippen. Je kan ook heel mooi nieuwe stekjes maken als je ze bij de wortel afknipt en die terugsteekt in de bodem.

In een startend aquarium groeien planten in de eerste periode vrijsnel. Later zal dit verminderen. Later daarop krijgt het de "normale groeisnelheid", afhankelijk van de voeding die ze krijgen.

Veel wortels is overigens geen slecht teken voor de aquariumplant zelf, eerder gunstig. Een stevige beworteling zorg dat je plant goed voedsel kan opnemen en mooi sterk blijven.

#3

Door:
TeCH

Berichten:
15

Geregistreerd:

Laten zitten. Als het teveel word knippen of terugsteken.

Steun ons op social media