De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vis gaat dood

8 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Mijn vis doet gek! snel ademen en ligt op het zand op zijn zijkant. Hij ziet er bleek uit en eet niet meer. Wat moet ik doen! het is een van mijn visjes waar ik enorm aan gehecht ben!


#2

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Zorg voor 50% waterverversing, dat is het belangrijkste wat je op dit moment kan doen. Als de waterwaarden slecht zijn kan je vis daar dood doorgaan. Door veel water te verversen neem je de meest gevaarlijke waterwaardens weg. Dat wil niet zeggen dat het goed is voor al je vissen omdat daarbij ook andere waardens omhoog zullen schieten. Maar op dit moment is waterverversen het alle belangrijkste om te doen. De snelle ademhaling geeft vaak aan dat er iets met het water mis is.

#3

Door:
Dennisvbeek

Berichten:
22

Geregistreerd:

Nooit fijn om een vis dood te zien gaan. Hopelijk gaat je vis het redden.

Succes ermee,

Dennis

#4

Door:
Max74

Berichten:
0

Geregistreerd:

En toen was het stil.. Heeft je vis de nacht doorstaan? leeft je vis nogsteeds? heb je het waterververst?

Wwat is zijn toestand nu?


#5

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Sry! hij leeft nog wel maar vraag niet hoe. Zijn kleuren zijn nu allemaal weg!! Ja, ik heb het water ververst maar blijkt niet veel te helpen. Hij lig nu achterin de bak tegen het filtersysteem aan. Hulpeloos, het arme beest!

#6

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Tsja, altijd triest zoiets. Heb je al geprobeerd hem iets te voeren? misschien komt hij dan wat meer op kracht, tenzij hij het voer niet aanneemt. Het hoeft overigens niet altijd iets aan je bak te zijn, de waardens. Een vis kan ook dood gaan door ouderdom. Het kan ook zijn dat er een vin beschadigd is. Dat de vis gepakt is door een andere vis en daardoor niet normaal meer kan zwemmen. Hierdoor kan die moeilijk voor zichzelf zorgen en voedsel zoeken en begint zwakker te worden. Het kan ook zijn dat een orgaan niet meer juist functioneer. Verandering van waterwaardens heeft dan geen enkele zin.

#7

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Mijn vis is inmiddels overleden. Bedankt voor alle hulp, maar het mocht niet baten. Morgen ga ik een nieuw exemplaar kopen.

#8

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Je hebt je best gedaan, meer kon je niet doen.. Gecondoleerd!

Steun ons op social media