De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Maanvissen kijken mee

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Alle vissen kijken door het aquarium raampje de wereld in. Het lijkt dat maanvissen dit nog meer doen. Wanneer er iets aan de buitenkant beweegt zie ik de maanvissen reageren. De andere soortgenoten zijn of druk met andere bezigheden of zien het gewoonweg niet. Welke vissoorten zijn er meer die graag in de wereld mee kijken?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Kogelvissen doen dat ook, dat zijn vrij nieuwschierige beestjes. Ze zien er niet alleen grappig en lief uit maar hebben ook nog een eigenzinnig karakter! Het nadeel is dat de meeste kogelvissen helaas niet goed samen gaan met andere vissen. Het beste is om dan alleen kogelvisjes in je aquarium te houden.

Kogelvissen zijn vrij agressieve vinnen vreters die andere vissen niet met rust laten. Als de slakjes waar ze enorm dol op zijn op raken beginnen ze zich al vrij snel te vervelen. Slakken kan je het beste zelf kweken, want die eten ze graag iedere dag. Slakken zorgen dat de tandjes van de kogelvis scherp blijven. Hiermee slijpen ze hun tanden. Rodemuggenlarven lusten ze ook graag.

Ondanks dat ze er lief uitzien kan je ze maar beter niet bij andere vissen plaatsen. Tenzij het er eentje is met een lief karakter. Kogelvissen kunnen heel soms wel eens anders gedragen door hun eigenzinnige karakter. Soms komt het voor dat je een kogelvisje tussen andere vissen ziet zwemmen, vaak is het visje dan van klein af aan opgegroeid of is het een uitzondering van de rest.

Kogelvisjes zijn ook enorme vervuilers van het aquarium. Ze poepen als olifanten, veel slakkenhuisjes opruimen, bodemhevelen en waterverversen laten ze graag over aan de aquariumhouder.

#3

Door:
Erna

Berichten:
6

Geregistreerd:

Hele late reactie maar als ik langs mijn aqua,s loop komen de vissen onmiddellijk kijken, en zodra ik aan het werk ga in het aqua bemoeien ze zich met de hevelslang en zwemmen voortdurend achter mijn handen aan. Ik voel ze pikken en langs mij heen strijken.
Bij een vreemde komen ze echt niet en al helemaal niet als ik niet in de buurt ben.
Grappig is dat en ik vraag mij af of ze hun dienstmeid misschien herkennen.
Ik vind het erg grappig altijd.

#4

Door:
Lieuwe Bekkema

Berichten:
3

Geregistreerd:

He dat is grappig ik heb ook nieuwsgierige maanvissen vooral als onze dochter voor onze bak staat (vision 260 ) kijken ze voordurend de kinderwagen in net of ze haar willen begroeten

Steun ons op social media