De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Leuke tips

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Als iemand leuke tips weet plaats deze dan hier.

Diepvries voer zit soms zo vast in de verpakking dat het moeilijk is om ze eruit te krijgen. Ik knip ze altijd in strookjes. Elk strookje heeft bij mij 3 blokjes diepvries voer, precies genoeg voor wat ik aan de vissen wil geven. Wanneer ik het voer wil geven pak ik één strookje en doe dit in een bekertje met water. Wanneer het wat zachter word doe ik alle blokjes van dat strookje in het bekertje en wacht tot alles helemaal is ontdooid. Met een theezeefje spoel ik het nog even met koud water onder kraan schoon, zodat de vitamines blijven bewaard. Om te zorgen dat niet alles op de bodem van het aquarium terecht komt kan je gebruik maken van een voerkorfje.

Mocht iemand nog andere leuke tips hebben, laat het dan weten.


#2

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo renee,dan moet je wel een nylon theezeefje nemen want een ijzeren geeft roest af schadelijk voor de vissen!en dan het diepvriesvoerblokjes onder de hete kraan en dan koud en dan in je bak,dat gaat sneller!! tot horens groet anthonius.

#3

Door:
Alco Vlap

Berichten:
7

Geregistreerd:

Wat nog sneller gaat is de diepvries blokjes direct in het aquarium gooien. Dat doe ik nl. al geruime tijd. Het voordeel is dat het blijft drijven en natuurlijk tegelijk smelt waardoor geleidelijk al het voer los komt en ook geleidelijk naar de bodem zinkt ipv dat er bijv. een klomp tubifex ergens op de bodem ligt. Vooral de "oppervlakte" vissen hebben hier baat bij.Daarnaast lijken mijn vissen helemaal geen last van het koude voer. Er zijn een aantal vissen die wachten op het moment dat het voer los komt vanuit diepvriesblokje en dus op redelijke temperatuur is, anderen gaan er gelijk op af en schuwen een beetje frisheid totaal niet.
Ik zou zeggen.....probeer het eens!

Gr. Alco.

#4

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Ik heb ook een leuke tip!.... buiten dat je witte filterwatten ook kan uitspoelen is het ook zo dat je deze heel vaak moet vevangen.
een doosje wittewatten van juwel b.v, de 3.0 compact kost al gauw €2.40 en met 1 doosje in het jaar daar red je het niet mee. Mijn tip er zijn ook zakken witte filterwatten b.v. van fluval en zo'n zak kost net € 4 en daar zit ongeveer dacht ik 5meter aan een stuk wittewatten in die je opmaat kan knippen. Dus reken maar uit! Hoe lang je daar mee kan doen.

Steun ons op social media