De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Ledverlichting als maanlicht

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Luc

Berichten:
0

Geregistreerd:

Leuk begin van het nieuwejaar, ik heb ledverlichting gekregen van mijn vrouw. Gelukkig was het niet zo'n grote klus om dat ding in mijn bak te hangen. Nu het wat donker begint te worden wil ik hem laten verduisteren. Het geeft een mooie sfeer in de bak. Iedere dag moet de ledverlichting automatisch overgaan van daglicht naar nachtlicht. Het liefst houd ik de verlichting in de nachtstand lekker lang aan. Omdat het een schitterend gezicht is, met de maanlicht ziet het aquarium er helemaal anders uit. Echt mooi, maar hoelang kan ik maanlicht laten branden? Hoe zal ik het licht regelen?


#2

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik zou hem zelf gewoon na 7 uur volledig verlicht over laten gaan naar de mooie sfeerverlichting. Volgensmij kan je met een dimmer de ledjesverlichting laten regelen. Dan laat je hem na 7 uurtjes lang overgaan naar zonsverduistering. Als je dit langzaam laat gebeuren dan heb je het voordeel dat er verlichting in je bak is maar niet te lang zodat je weinig last van algengroei hebt lijkt mij. Je moet hem dan zo instellen dat er 10 uur max licht brand.

Mocht je niet tevreden daarmee zijn dan kan je gewoon nog wat bijstellen door een beetje te spelen met je ledverlichting tot je het juiste resultaat krijg.

Zelf heb ik geen led verlichting dus ben wel erg jaloers!

#3

Door:
Luc

Berichten:
0

Geregistreerd:

Ik heb het ongeveer hetzelfde nu ingesteld. Het leuke is dat de kamer ook een mooie sfeer mee krijgt van de verlichting. Ik ga hem denk ik nog wat opschuiven van tijd. Zodat de verlichting later op de dag pas aan gaat. Zodat ik nog meer ledverlichting in de avond krijg. Ik kom toch pas tegen de avond vaak thuis, dus kan ik er lekker van genieten. Bedankt!

Steun ons op social media