De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Labeo Bicolor agressief naar zwarte vissen

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Alco Vlap

Berichten:
7

Geregistreerd:

Ik heb een volwassen Labeo Bicolor in mijn 260 liter bak die zich agressief naar mijn Black Molly's gedraagt en soms ook naar mijn zwart maanvisje. Hij jaagt eigenlijk alleen tijdens het voeren achter de m.n. zwart gekleurde vissen aan. De rest laat ie met rust gek genoeg.
Nu zit ik te overwegen om mijn Black Molly's weg te doen. Ik vind de Labeo een prachtige vis en mijn zwart maanvisje redt zich wel tot dat ie groot is geworden. Het is ook een beetje gemak want de Black Molly's zou ik er wel uit kunnen vangen maar de Labeo laat zich alleen vangen als ik m'n aquarium tot de bodem leeg haal en daar voel ik weinig voor.

Ik vroeg mij af of jullie ook ervaring hebben met een Labeo die alleen naar zwarte vissen agressief gedrag vertoont. Dat zou betekenen dat hij w.s. zwarte vissen voor familie aanziet en dus de kleur belangrijker is dan de vorm van de vis. Interessant lijkt mij. Bekend is dat Labeo Bicolors niet goed samen kunnen tenzij ze met een grote groep, zelfde maat, tegelijk in een grote bak worden uitgezet.

Gr. Alco.


#2

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo,het beste is om jou black-mollys in een aparte 60 l bak te doen,want het zijn vredelievend vissen die niet gestoord willen worden,ja dan pakt jou agressiefe vis de zwakke mollys niet dat ze zwak zijn maar dat is hun aard zo!!heb jij mannelijk en vrouwelijk mollys?? pas dan op voor inteelt,want die jonge visjes gaan na enige tijd allemaal dood,dat had ik ook,nu heb ik nog 1 molly in de grote bak.groet anthonius

#3

Door:
Alco Vlap

Berichten:
7

Geregistreerd:

Bedankt voor het reageren op mijn berichtje Anthonius.

Het ging mij vooral om de ervaring die iemand met een Labeo Bicolor heeft t.o.v. zwarte vissen. Voor mijn Black Molly's heb ik een mooie oplossing. Ik ga binnenkort een aquarium van ong. 400 L. opnieuw inrichten en daar zit nu nog weinig vis in dus mijn Molly's krijgen daar een mooi plekje.

Je hebt wel gelijk wat betreft snelle inteelt.Dit geldt voor m.n. alle levend barenden al snel zoals Guppy's, Zwaarddragers, Platy's. Nu zijn mijn vissen mooi op maat en lijken gezond, maar je moet af en toe wat nieuwe vis erbij zetten of wat ruilen.

Gr. Alco.

Steun ons op social media