De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Guppy's te dik of zwanger

7 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sowieso

Berichten:
4

Geregistreerd:

goedenavond,

ik heb al een tijdje wat guppy's in mijn aquarium er zijn er helaas al 2 overleden die een hele dikke buik hebben gehad,

wat ik merk is elke keer als ik mijn vissen voer geef de guppy's er het eerste bij zijn en het laatste weggaan! toch zal ik voer moeten blijven geven voor de andere visjes. ik denk dus dat ze te veel eten.

heeft iemand enige suggesties of is er een kans dat ze zwanger zijn of waren ?


#2

Door:
AquaTwan

Berichten:
13

Geregistreerd:

Het kan zijn dat ze ziek waren, maar die kans is aanzienlijk klein. Guppies zijn zoals bekend, enorm vruchtbaar. De kans is groot dat je guppen zwanger waren. Het komt wel eens voor dat na bevalling de vrouwtjes gup overlijd. Het kan zijn dat je al jongen daarvan over hebt. Jongen guppies kunnen zich tamelijk goed verstoppen, ze houden zich vaak schuil in dichte beplanting.

Doodgaan aan overvoeren gebeurt niet snel, het kan wel zijn dat je iedere dag teveel voer geeft. Als je overvoer kan je het bij vissen goed zien. Als ze genoeg hebben nemen ze nogsteeds het voer totzich, ze eten door maar spugen daarna het voer ervoor een groot deel weer uit! Als ze het eruit spugen dan zitten ze tot hun nek vol, zorg dan dat je het voer met een netje eruit schept en de volgende keer een stuk minder gaat voeren.

Je hoeft ook niet altijd iedere dag te voeren. Je kan makkelijk soms eens een dagje overslaan. Zo blijven je vissen actief en zoeken ze ook zelf naar voedsel. Algen, achtergebleven voerresten, ect.

Als je ze een tijdje iets minder voer geeft. Dan zal tijdens voertijd je overige vissen er sneller op afkomen, omdat ze meer trek hebben dan normaal. Zo kan je zorgen dat niet alleen het dikke guppy al het eten opeet en als laatste weg is.

#3

Door:
Dries

Berichten:
26

Geregistreerd:

Een vis kan doodgaan aan overvoeren. Daar moet je echt voor oppassen!

#4

Door:
Sowieso

Berichten:
4

Geregistreerd:

Heel erg bedankt voor de reacties. Inmiddels is mama gup inderdaad bevallen he de guppies een dag erna gevangen en vervolgens in een kweekbakje gedaan nog wel in dezelfde bak. Ik geef de guppies regelmatig voer en al het voer wat ze laten liggen gaat het voer weer weg door de kleine gleufjes onderin het bakje. Het zijn er uiteindelijk 16. Zijn nu 3 dagen verder en sommigen guppen hebben al rugvinnetjes.


#5

Door:
Dries

Berichten:
26

Geregistreerd:

Dan heb je een mooier bakje dan mij! Ik had een paar dagen voordat ze geboren werden zo'n speciaal opvangbakje gekocht. Toen het zover was merkte ik aan het bakje op dat er niet eens een zeefbodem in zat. Een bodem waar kleine gaatjes in zitten zodat de pas geborende jongen daar doorheen kunnen.

Tijdens de bevalling zette ik het vrouwtje snel in het bakje, maar toen merkte ik pas op dat het bakje niet kompleet geleverd is. Snel heb ik toen maar een plastiek stukje geknipt en die schuin in het bakje gelegen met aan de uiteindes daarvan een inkeping zodat de jongen visjes schuin naarbeneden konden rollen (als een glijbaan) en door de inkeping onder het stuk plastiek terecht komen. Later heb ik het vrouwtje eruit gehaalt.

Het vrouwtje zal ongetwijfeld wel een paar jongen van haarzelf hebben opgegeten. Toch heb ik de meeste daardoor gelukkig nog kunnen redden. Ik moet nu ik dit leest nog even zoeken naar een goed nieuw opvangbakje. Zal in het weekend wel worden, maar dan haal ik het bakje wel eerst even uit de verpakking.

#6

Door:
Coen Vastenburg

Berichten:
1

Geregistreerd:

hallo,

mijn guppy is ook zwanger al een paar maanden lang maar ze wil niet bevalen komt dit door stres of is het water te kout en ze is al aardig dik aan het worden . en het zwartestipje op haar kont is heel zwart

#7

Door:
go_insane1981

Berichten:
13

Geregistreerd:

Guppen zijn gezegent met de eigenschap om een bevalling uit te stellen tot een gunstiger moment, bv meer of beter voer, maar het kan ook zijn dat je teveel guppen in de bak zelf hebt zwemmen en dan stellen ze de bevalling ook uit.

Als mensen vrouwen dit nu eens konden....

Steun ons op social media