De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Beta op zijn zij

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Marijke Verheijen

Berichten:
1

Geregistreerd:

Wij hebben sinds 2 dagen een beta, die ligt nu op zijn zij...wij hebben water meegekregen van de winkel en heb het diertje dan in een nieuwe aquarium gedaan alleen.

Wat moet ik nu doen, ik pas de laagwatertherapie voorlopig toe..


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

In een nieuw aquarium.
Hoe lang heb je en draait dat aquarium al?

Want ik begrijp eruit dat het gaat om een nieuw aquarium met water van de aquariumzaak? Dan nog moet een aquarium eerst goed worden ingedraaid voordat er vissen in kunnen.

Laagwater therapie doe je bij vissen met zwemblaas afwijkingen. Als de vis op de bodem ligt is er iets anders aan de hand.

Een aquarium moet altijd worden ingedraaid. Zo'n 60% van de vissen in nieuw aquarium wat al vrij aardig is ingedraaid worden toch vergiftigd door hoge gehaltes aan ammoniak die vrijkomen uit ontlasting, dode dieren en planten, teveel aan voedsel, bacteriën en ander organisch materiaal. Daarbij komt nog de ammoniak die direct door de vissen wordt uitgescheiden. Daarom moet een aquarium altijd eerst goed worden ingedraaid zonder vissen, een enkele weken kan nog steeds onvoldoende zijn. Middeltjes om de bacterie cultuur te verbeteren zijn en blijven hulpmiddeltjes. Een aquarium draait pas goed als het een aantal weken draait, pas dan kunnen er voorzichtig één of twee vissen in geplaatst worden, later kun je het vissenbestand langzaam uitbreiden.

Mocht dit het probleem zijn, dan kun je beter de vis terug brengen en later weer ophalen als je aquariumwater in orde is. Indien je dit niet per direct kan doen, dan is een stevige waterwissel een optie, totdat de vis terug gebracht kan worden. Anders is de kans dat die dood gaat groot aanwezig.

Steun ons op social media